Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αλ. Τσίπρας: Στόχος η καθαρή εντολή τετραετίας
Αλ. Τσίπρας: Στόχος η καθαρή εντολή τετραετίας Εκτύπωση E-mail
25.08.15

Αλέξης Τσίπρας, κεντρική επιτροπήΣύγκληση πανελλαδικής συνδιάσκεψης, με συμμετοχή των μελών της ΚΕ, των μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου και θα αποφασιστεί το εκλογικό-κυβερνητικό πρόγραμμα, αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Ο Αλέξης Τσίπρας, σκιαγράφησε τις πρώτες κατευθυντήριες γραμμές της προεκλογικής δουλειάς. Την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε ο Τάσος Κορωνάκης.

Οι κατευθυντήριες γραμμές όπως τις περιέγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Στηn εισήγησή του στο διευρυμένο όργανο της ΠΓ, ο Αλ.Τσίπρας σκιαγράφησε τις πρώτες κατευθυντήριες γραμμές της προεκλογικής δουλειάς για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε την αναγκαιότητα οργανωτικής ανασύνταξης του κόμματος και εξωστρεφούς δράσης, «συνάντησής μας με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε.

Σε αυτό το πλαίσιο, πρότεινε τη συγκρότηση ενός πανελλαδικού σώματος, αποτελούμενο από τα μέλη της ΚΕ, των μελών νομαρχιακών επιτροπών και βουλευτών, όπου και θα αποφασιστεί το εκλογικό πρόγραμμα.

Ο πρωθυπουργός, επεσήμανε ότι δεν πρέπει η εκλογική μάχη να μετατραπεί σε έναν εμφύλιο της Αριστεράς, αλλά «θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να προβάλλει το αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης σε αντιπαράθεση με τη νεοφιλελεύθερη δόμηση της Ευρώπης, αλλά και με το εγχώριο συστημικό μπλοκ. Στόχος μας να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, για την υλοποίηση ενός προγράμματος προοδευτικών αλλαγών, για τον σταδιακό απεγκλωβισμό της χώρας από την επιτροπεία και τα μνημόνια».

Τέλος, διευκρίνισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές είναι ο ελληνικός λαός να κρίνει «αν σωστά παλέψαμε στη σκληρή διαπραγμάτευση τους τελευταίους μήνες. Αν σωστά στο τέλος επιλέξαμε να μην οδηγήσουμε τη χώρα σε μια μαζική οικονομική καταστροφή. Αν υπάρχει κάποιος άλλος που θα μπορούσε στις δεδομένες συνθήκες και συσχετισμούς να φέρει μια καλύτερη συμφωνία. Και εν τέλει ποιος μπορεί να καταφέρει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση για το χρέος στο τέλος του έτους».

Σε αυτό το πλαίσιο επανέλαβε ότι στόχος εκλογικός είναι η καθαρή εντολή τετραετίας, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τις συστημικές δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος.
Ξεκίνησε η προεκλογική προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας - υπό τη διευρυμένη της σύνθεση- ξεκίνησε ουσιαστικά η προεκλογική προετοιμασία του κόμματος. Σε κλίμα ομοφωνίας, τονίστηκε ότι το κόμμα προχωρά ενωμένο στις εκλογές, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα συνεδριάσουν και οι επιτροπές προετοιμασίας του εκλογικού αγώνα (πρόγραμμα-επικοινωνία-ψηφοδέλτια- οργανωτικό).

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε για το προσεχές Σαββατοκύριακο, η σύγκληση πανελλαδικής συνδιάσκεψης, με συμμετοχή των μελών της ΚΕ, των μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου και θα αποφασιστεί το εκλογικό-κυβερνητικό πρόγραμμα.

Στη σύσκεψη, πέραν των μελών του οργάνου, συμμετείχαν και οι Γιάννης Δραγασάκης, Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης, Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Χρήστος Μαντάς, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτης Βίτσας, Αριστείδης Μπαλτάς και Θεανώ Φωτίου.  

«'Οχι» Τσίπρα σε συνάντηση με Λαφαζάνη
 

Στο πλαίσιο της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, που έλαβε τη Δευτέρα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της «Λαϊκής Ενότητας» Π. Λαφαζάνης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να συναντηθούν.  

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός ρώτησε τον επικεφαλής του νέου κόμματος εάν κρίνει ότι μια τέτοια συνάντηση είναι δυνατόν να συμβάλλει στον σχηματισμό κυβέρνησης.

Η απάντηση του κ. Λαφαζάνη ήταν αρνητική, ωστόσο, επισήμανε ότι επιθυμεί να καταθέσει στον πρωθυπουργό σειρά προτάσεων για τον εκλογικό νόμο και την λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον κ. Λαφαζάνη ότι τέτοιου είδους προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες, ευθύς μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, κατά την διάρκεια των οποίων οι συναντήσεις ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς έχουν ως αποκλειστικό αντικείμενο την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.
«Ποιοί άραγε ευτελίζουν τη Βουλή;» αναρωτιούνται στον ΣΥΡΙΖΑ

«Καρφιά» προς την πρόεδρο της Βουλής αλλά και το νεοσύστατο κόμμα της «Λαϊκής Ενότητας» είχαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συζήτηση στην ολομέλεια της Bουλής στις 25 και 26 Αυγούστου αλλά και τις συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής.   

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9758&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote