Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow ΗΠΑ: Νέες διαμαρτυρίες για τον φόνο και άλλου αφροαμερικανού από αστυνομικούς
ΗΠΑ: Νέες διαμαρτυρίες για τον φόνο και άλλου αφροαμερικανού από αστυνομικούς Εκτύπωση E-mail
24.08.15

ΗΠΑ: Νέες διαμαρτυρίες για τον φόνο και άλλου αφροαμερικανού από αστυνομικούςΑστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν αφροαμερικανό στο Σαιν Λούις την Τετάρτη, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες πολιτών στην περιοχή, δέκα μέρες μετά τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έγιναν στο Φέργκιουσον, κοντά στο Σαιν Λούις, στη μαύρη επέτειο του φόνου άοπλου αφροαμερικανού έφηβου από λευκό αστυνομικό.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Σαιν Λούις Σαμ Ντότσον είπε ότι το επεισόδιο σημειώθηκε όταν αστυνομικοί που είχαν ένταλμα έρευνας σε γειτονιά με υψηλό δείκτη εγκληματικότητας είδαν δύο νεαρούς μαύρους να βγαίνουν τρέχοντας από το σπίτι το οποίο αποτελούσε τον στόχο τους.

Οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους υπόπτους σε στενό πίσω από το σπίτι, και όταν ο ένας απ' αυτούς απείλησε τους αστυνομικούς με όπλο πυροβολήθηκε τέσσερις φορές, είπε ο Ντότσον.

Παρά την εξήγηση της αστυνομίας, δεκάδες συγκεντρώθηκαν στην περιοχή που έγινε ο φόνος και διαμαρτύρονταν για την αστυνομική βία, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αστυνομικοί καταστολής με θωρακισμένο αυτοκίνητο διέταξαν τον κόσμο να διαλυθεί ενώ μερικά άτομα προσήχθησαν σε αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με αναφορά της εφημερίδας St. Louis Post-Dispatch.

Ο Ντότσον είπε σε δημοσιογράφους ότι το όπλο με το οποίο ο ύποπτος σημάδεψε τους αστυνομικούς βρέθηκε πως ήταν κλεμμένο ενώ αξιωματικοί της αστυνομίας βρήκαν κοκαΐνη στον χώρο.

tanea.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9756&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 24.08.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote