Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
"Ας γίνει το θέλημα του θεού" Εκτύπωση E-mail
22.12.07
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ, επισκέφθηκε σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο, στην κατοικία του στο Ψυχικό. Ο ιεράρχης ήρθε από τη Ρουμανία γι’ αυτό ακριβώς το σκοπό. Μιλώντας στους δημοσιογράφους επισήμανε ότι υπάρχει παράδοση στην πατρίδα του να αναγγέλλεται η γέννηση του Χριστού δια ζώσης και αυτή την παράδοση ακολούθησε επισκεπτόμενος τον κ. Χριστόδουλο, με τον οποίο έψαλλε τα κάλαντα και του προσέφερε μία εικόνα. Αμέσως μετά, τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, για τέταρτη φορά από τότε που επέστρεψε από το Μαϊάμι ο Αρχιεπίσκοπος,  και  συνομίλησε μαζί του περί τα είκοσι λεπτά. Στο τέλος δήλωσε ότι είναι η τέταρτη φορά που τον επισκέπτεται και του φάνηκε καλύτερα, όμως τώρα-πρόσθεσε- αυτό που υπάρχει είναι η πίστη, η αγάπη και η ελπίδα.

"Ας γίνει το θέλημα του Θεού". Σε αυτή τη φράση συγκεντρώνεται η κεντρική ιδέα της από καρδιάς συνέντευξης που έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στην ομογενειακή εφημερίδα της Αμερικής " Εθνικός Κήρυξ". "Είναι γνωστό σε όλους το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζω. Έχω εναποθέσει τον εαυτό μου στα χέρια του Θεού και στην επιστημονική γνώση και εμπειρία των ιατρών, προς τους οποίους τρέφω απόλυτη εμπιστοσύνη. Γνωρίζω το μέγεθος της κατάστασης, αλλά δεν το βάζω κάτω. Ελπίζω στην αγάπη του Θεού. Ας γίνει το θέλημά Του". Εκτός από τα πνευματικά του παιδιά και τους στενούς του συνεργάτες που είναι συνεχώς στο πλευρό του, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας δέχεται πολλές επισκέψεις ενόψει των Χριστουγέννων. Τα φετινά Χριστούγεννα είναι ιδιαίτερα για τον κύριο Χριστόδουλο όπως αποκαλύπτει στην εφημερίδα. "Η σκέψη μου, ειδικά φέτος που δοκιμάζεται σκληρά η υγεία μου και ο Θεός με επισκέπτεται προσωπικά μέσω της ασθενείας, πηγαίνει σε όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας που πονούν και υποφέρουν κάτω από το άλγος της αρρώστιας. Τα προηγούμενα χρόνια τούς επισκεπτόμουν στα νοσοκομεία και στα άλλα ιδρύματα διεκπεραιώνοντας ένα ιερό καθήκον. Φέτος τούς επισκέπτομαι νοερά και προσεύχομαι γι’ αυτούς πιο δυνατά, κυρίως, όμως, τούς νιώθω, περισσότερο από ποτέ και τούς καλώ να έχουν πίστη, κουράγιο, ελπίδα. Ο Θεός δε θα μας εγκαταλείψει".

Τη Δευτέρα, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου θα επισκεφτεί το Αρεταίο νοσοκομείο και το νοσοκομείο Παίδων ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Θωμάς Συνοδινός προκειμένου να δώσει δώρα στους ασθενείς.

Χθες το βράδυ επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο, η υπουργός Απασχόληση Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, η οποία είπε ότι ζήτησε την ευλογία του κ. Χριστόδουλου, επί τη αναλήψει των νέων καθηκόντων της και συνομίλησε μαζί του για όλα τα θέματα, για τα οποία ο κ. Χριστόδουλος, όπως τόνισε, είναι πολύ καλά ενημερωμένος.

ert


Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=975&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote