Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Εσπευσμένα στο Βερολίνο ο Ποροσένκο για συνάντηση με Μέρκελ - Ολάντ
Εσπευσμένα στο Βερολίνο ο Ποροσένκο για συνάντηση με Μέρκελ - Ολάντ Εκτύπωση E-mail
19.08.15

Εσπευσμένα στο Βερολίνο ο Ποροσένκο για συνάντηση με Μέρκελ - ΟλάντΈκτακτη συνάντηση για την αναζωπύρωση του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στο Βερολίνο, με τη συμμετοχή των ηγετών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ουκρανίας. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε την ουκρανική κυβέρνηση για την κλιμάκωση των συγκρούσεων μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας και των φιλορώσων αυτονομιστών. "Ελπίζω ότι δεν θα έχουμε άμεσες συγκρούσεις σε μεγάλη κλίμακα", πρόσθεσε από την Κριμαία, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον δύο Ουκρανοί στρατιώτες και πολλοί πολίτες σε συγκρούσεις κοντά στο λιμάνι της Μαριούπολης στα νοτιοανατολικά και στην πόλη Χορλίβκα, που ελέγχεται από τους αυτονομιστές αντάρτες. "Είναι ανησυχητικό" είπε ο Φαμπιούς ανακοινώνοντας στους δημοσιογράφους τη συνάντηση που πρόκειται να έχουν την Δευτέρα στο Βερολίνο ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Ουκρανός ομόλογός του Πέτρο Ποροσένκο και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

Ο πρόεδρος Ποροσένκο νωρίτερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με τον οποίο συμφώνησε να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες πριν από το τέλος του μήνα.

ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9742&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 19.08.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote