Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Πρόστιμο 600.000 ευρώ στον Μαγγίνα με παράθυρα Εκτύπωση E-mail
22.12.07
 Πρόστιμο-μαμούθ, αλλά με πολλά «παράθυρα», επέβαλε η Πολεοδομία Μαρκόπουλου στο «αναψυκτήριο» Μαγγίνα στα Χατζήρια Κορωπίου. Με βάση τους ισχύοντες νόμους ο πρώην υπουργός είναι δυνατόν να προσφύγει στη Δικαιοσύνη ώστε να κερδίσει χρόνο, να ξεχαστεί η υπόθεση και να πέσει στα πιο μαλακά.

 Το πρόστιμο ανέγερσης επτά τελικά παράνομων κτισμάτων που του επιβλήθηκε φτάνει στα 112.156 ευρώ, ενώ οφείλει και πρόστιμο διατήρησης ύψους 52.782 ευρώ για κάθε χρόνο από την κατασκευή τους.

 Αν η κατασκευή τους έγινε το 1997, το συνολικό πρόστιμο ξεπερνά τις 600.000 ευρώ! Ο κ. Μαγγίνας υποχρεώνεται να καταβάλει επίσης το ποσό των 52.782 ευρώ για κάθε χρόνο από το 2008 που θα διατηρηθεί η παράνομη κατάσταση.

 Για ένσταση 

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, ο πρώην υπουργός έχει περιθώριο 30 ημερών να υποβάλει ένσταση κατά της έκθεσης αυτοψίας της Πολεοδομίας. Κατ' αρχήν είναι ανοιχτός ο χρόνος κατασκευής των αυθαιρέτων και ο κ. Μαγγίνας πρέπει να προσκομίσει στοιχεία.

Αν έχουν κατασκευαστεί πριν από το 2003, χρονιά που τα πρόστιμα αυξήθηκαν κατακόρυφα με απόφαση της τότε υπουργού Βάσως Παπανδρέου, το οφειλόμενο ποσό θα μειωθεί σημαντικά.

 Επιπλέον, έχει δικαίωμα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και έτσι η υπόθεση να αργήσει να τελεσιδικήσει, οπότε υπάρχει το ενδεχόμενο να αλλάξει το καθεστώς δόμησης στην περιοχή, με δεδομένο ότι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ έχει ανακοινώσει ότι θα κλείσει τα «παράθυρα» στο διάταγμα προστασίας του Υμηττού, αλλά απέφυγε να μιλήσει για κατεδαφίσεις σε μια περιοχή που σύμφωνα με στοιχεία της Πολεοδομίας Ανατολικής Αττικής υπάρχουν περίπου 2.000 βίλες επωνύμων με άδειες «αναψυκτηρίων».

 Αν πάντως ο κ. Μαγγίνας θελήσει να καταβάλει αμέσως τα πρόστιμα, θα τύχει έκπτωσης στα οφειλόμενα ποσά της τάξης του 60%.

 Οι παρανομίες 

Οι παρανομίες που εντόπισε η αυτοψία της Πολεοδομίας είναι οι εξής: 

* «Αλλαγή της χρήσης της βασικής κατοικίας των 146 τετραγωνικών, που έχει χτιστεί με βάση την 2/97 οικοδομική άδεια για αναψυκτήριο.  

* Κατασκευή δύο κτισμάτων συνολικής επιφάνειας 73 τετραγωνικών χωρίς καμία άδεια.  * Αυθαίρετοι χώροι που χρησιμοποιούνται ως γκαράζ, αποθήκη, μπάρμπεκιου και μηχανοστάσιο πισίνας.

 * Η ίδια η πισίνα έχει κατασκευαστεί χωρίς άδεια και δεν αναφέρεται στο «πόθεν έσχες» του κ. Μαγγίνα, παρόλο που αποτελεί τεκμήριο για την εφορία. 

* Βρέθηκε επίσης ένα στέγαστρο από καλαμωτή, καθώς και ένα κοντέινερ.

 * Ημιπαράνομος είναι και ο τσιμεντένιος μαντρότοιχος, που ξεπερνά κατά πολύ το νόμιμο ύψος του ενός μέτρου. Υπάρχει όμως η δυνατότητα να δοθεί ειδική άδεια για μεγαλύτερο ύψος.

 Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, που ρωτήθηκε χθες από δημοσιογράφους, επανέλαβε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος και διευκρίνισε ότι η αρμοδιότητα στον έλεγχο της δόμησης ανήκει στις νομαρχίες.   

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=974&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 22.12.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote