Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Άσυλο, το επόμενο «στοίχημα» της Μέρκελ
Άσυλο, το επόμενο «στοίχημα» της Μέρκελ Εκτύπωση E-mail
17.08.15

Λέτε την αλήθεια, κυρία Μέρκελ;«Αυτό το θέμα θα μας απασχολήσει πολύ περισσότερο από ό,τι η Ελλάδα και η σταθερότητα του ευρώ».
Το παραπάνω δήλωσε η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, μιλώντας για το θέμα του ασύλου.

Όπως τόνισε, μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα της χορήγησης ασύλου θα είναι «το επόμενο μεγάλο ευρωπαϊκό εγχείρημα μετά τη διάσωση της Ελλάδας, με το οποίο θα δείξουμε αν είμαστε σε θέση να δρούμε από κοινού».

Η κ. Μέρκελ υπογράμμισε ότι «χρειαζόμαστε μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα της χορήγησης ασύλου», ενώ χαρακτήρισε «ανάξια» της Γερμανίας τα κρούσματα βίας σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων το τελευταίο διάστημα. «Όποιος έρχεται στη Γερμανία, έχει το δικαίωμα να τον μεταχειρίζονται σαν άνθρωπο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, η κ. Μέρκελ έκανε λόγο για ανάγκη κατάρτισης λίστας ασφαλών χωρών προέλευσης, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορούμε να χορηγούμε άσυλο σε όποιον θεωρεί ότι έχει εδώ μια ευκαιρία θέσης εργασίας», αναφερόμενη κυρίως στις χώρες των Βαλκανίων.


www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9736&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 17.08.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote