Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ροζ πάνω από το μαύρο
Ροζ πάνω από το μαύρο Εκτύπωση E-mail
22.12.07
Επιχείρηση συγκάλυψης των καταγγελιών που αφορούσαν οικονομικά σκάνδαλα και εκτοξεύονταν εναντίον του γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου, από την υπάλληλο με την οποία φερόταν να έχει ερωτικό δεσμό που διακόπηκε, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Την ώρα που εκείνος δίνει μάχη ζωής στον «Ευαγγελισμό», μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε, είναι διάχυτη η ανησυχία από το δεύτερο πλήγμα που δέχεται η κυβέρνηση μέσα σε λίγες ημέρες μετά την αποπομπή Μαγγίνα.

 Βέβαια, ο Κώστας Καραμανλής δεν άλλαξε το πρόγραμμά του και αναχώρησε χθες το απόγευμα με την οικογένειά του για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους στη Σαμαρίνα των Γρεβενών, απ' όπου κατάγεται η σύζυγός του Νατάσα, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι είναι ψύχραιμος.

Το ίδιο παράδειγμα ακολούθησαν και αρκετοί υπουργοί. Ο Σουφλιάς θα περάσει Χριστούγεννα στη Λάρισα, ο Μ. Λιάπης στη Νέα Υόρκη με την κόρη του Αταλάντη, ο Γ. Βουλγαράκης στο Λονδίνο.

 Απαξίωση 

Η προσπάθεια που γίνεται από το κυβερνητικό στρατόπεδο έχει τρεις στόχους: 

1 Να απαξιωθεί το πρόσωπο της συγκεκριμένης υπαλλήλου, ώστε αν ακολουθήσουν αποκαλύψεις -κάτι που μοιάζει δύσκολο, μετά την τραγική εξέλιξη της απόπειρας αυτοκτονίας- να υποβαθμιστούν.

Κορυφαίοι υπουργοί, με τους οποίους συνομίλησε η «Ε» χθες, την κατηγορούσαν ευθέως ότι «χρησιμοποίησε μια ερωτική σχέση της για να εκβιάσει τον πρώην σύντροφό της ενώ επιχείρησε να κερδίσει και χρήματα διαπραγματευόμενη με κανάλια (το αποκάλυψε το «Μέγκα») βίντεο, που κατέγραφαν προσωπικές στιγμές της με τον Ζαχόπουλο». 

2 Από αυτό το πολιτικό θρίλερ να αναδειχθεί μόνο η ροζ πτυχή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι κανείς στην κυβέρνηση δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι ο πρώην γεν. γραμματέας διατηρούσε σχέση με την υπάλληλο.

 Οι ίδιες πηγές επικαλούνταν το επιχείρημα ότι αν η υπάλληλος «είχε στα χέρια της ντοκουμέντα που αφορούν οικονομικά σκάνδαλα του Χρ. Ζαχόπουλου θα τα παρέδιδε στα κανάλια και δεν θα περιοριζόταν στα ροζ βίντεο, που εκθέτουν και την ίδια». 

3 Να βγει από το κάδρο αυτής της σκοτεινής ιστορίας ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος είχε στο στενό του περιβάλλον τον Χρήστο Ζαχόπουλο από τότε που ήταν απλός βουλευτής στη Θεσσαλονίκη.

Οταν εξελέγη πρόεδρος της Ν.Δ. και αρραβωνιάστηκε τη Νατάσα, ο Χρ. Ζαχόπουλος τη βοήθησε να δημιουργήσει τον σύλλογο «Ανέμη», που της άνοιξε τον δρόμο για μια αυτόνομη παρουσία στα ΜΜΕ και άρχισε να χτίζει το προφίλ της μέλλουσας πρώτης κυρίας.

Γι' αυτό και η απόπειρα αυτοκτονίας του Ζαχόπουλου πλήττει την ίδια την αυλή του Κ. Καραμανλή. 

Περί φακέλου

 Δεν είναι τυχαίο ότι αρμόδιες κυβερνητικές πηγές διέψευδαν σε όλους τους τόνους χθες ότι σχετικός φάκελος με καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες του Χρ. Ζαχόπουλου έφτασε στα χέρια του Γιάννη Αγγέλου, του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, είτε από την καταγγέλλουσα είτε από άλλο πρόσωπο, όπως τόνιζαν.

 «Δεν γνωρίζει κανείς τι έγινε ή δεν έγινε», δήλωσε ο Γιώργος Σουφλιάς. 

Ετσι όπως εξελίσσεται η υπόθεση, το πιο πιθανό είναι τελικά να μη βγει στο φως τίποτα πέραν της ροζ ιστορίας. Η δραματική διάσταση της απόπειρας αυτοκτονίας του Ζαχόπουλου, ο πανικός της υπαλλήλου που εκτόξευε τις καταγγελίες (ούτε η Αστυνομία δεν μπορούσε να τη βρει!) δύσκολα θα οδηγήσουν στο άνοιγμα του φακέλου, όπως εκτιμούν στελέχη της Ν.Δ.

 Ετσι, πολλά είναι τα «γιατί», που ενδεχομένως δεν θα απαντηθούν ποτέ, όπως και τα ερωτηματικά για το τι περιέχει ή όχι τελικά αυτός ο «φάκελος». Κορυφαίος υπουργός έλεγε χθες στην «Ε» ότι η ζημιά στην κυβέρνηση από την υπόθεση Ζαχόπουλου δεν μπορεί να μετρηθεί ακόμη, γιατί την καλύπτει ένα μυστήριο, λείπουν πολλά κομμάτια από το παζλ.

 «Το μέλλον θα δείξει αν όντως υπήρχαν βάσιμες καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες ή αν ο Ζαχόπουλος έκανε το σάλτο στον θάνατο κάτω από την πίεση της δημοσιοποίησης της προσωπικής του ιστορίας», είπε η πηγή χαρακτηριστικά.      

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=973&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 22.12.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote