Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Μάχη» Κωνσταντοπούλου – Παππά στη Βουλή για το ΕΣΡ
«Μάχη» Κωνσταντοπούλου – Παππά στη Βουλή για το ΕΣΡ Εκτύπωση E-mail
05.08.15

 «Μάχη» Κωνσταντοπούλου – Παππά στη Βουλή για το ΕΣΡ - MediaΈνα νεο επεισόδιο προστίθεται στο σενάριο που εικονογραφεί την σχέση μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Νίκου Παππά.

Ο... «ακήρυχτος πόλεμος» ανάμεσα στην Πρόεδρο της Βουλής και τον κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης δείχνει ότι κλιμακώνεται με φόντο αυτή την φορά την πλήρωση των κενών θέσεων στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και ύστερα από την σφοδρή σύγκρουση που είχαν τα δυο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μετείχε, ύστερα από πρόσκληση της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, στην συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής που ξεκίνησε στις 18:30 το απόγευμα με αντικείμενο συζήτησης την πλήρωση των κενών θέσεων στο ΕΣΡ προκειμένου να «τρέξει» ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Νίκος Παππάς ζήτησε να υπάρξει νέο ΔΣ στο ΕΣΡ που σημαίνει πλήρωση των 3 κενών θέσεων και αντικατάσταση των τεσσάρων μελών, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Λίνα Αλεξίου, μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται να ζήτησε την πλήρωση των τριών από τις επτά θέσεις του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου, υποστηρίζοντας ότι τα τέσσερα μέλη μπορούν να παραμείνουν στην θέση τους μέχρι την λήξη της θητείας τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συμβιβαστικό ρόλο προσπάθησε να διαδραματίσει ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος πρότεινε και στις δυο πλευρές να στηρίξουν με νομική τεκμηρίωση τις θέσεις τους ώστε η πλειοψηφία της Διάσκεψης των Προέδρων να λάβει την απόφαση της, μια απόφαση που απαιτεί αυξημένη πλεοιψηφία των 4/5 της Διάσκεψης.

www.topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9699&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote