Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ευθείες βολές του μητροπολίτη Πάφου κατά Αναστασιάδη
Ευθείες βολές του μητροπολίτη Πάφου κατά Αναστασιάδη Εκτύπωση E-mail
05.08.15

Ο Νίκος ΑναστασιάδηςΔριμεία επίθεση εναντίον του προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, κατηγορώντας τον ότι χαριεντίζεται με τους εκπροσώπους της κατοχής.

Μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ανήμερα της επετείου του θανάτου του πρώτου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ', στην Πάφο, ο μητροπολίτης Γεώργιος χαρακτήρισε τον εθνάρχη Μακάριο ως αληθινό ηγέτη, ξεχωριστή προσωπικότητα και από τους ανθρώπους που εμφανίζονται σπάνια στο προσκήνιο της Ιστορίας για να χαράξουν τις τροχιές, πάνω στις οποίες θα κινηθούν τα έθνη και οι λαοί.

Αναφερόμενος στις σημερινές εξελίξεις στο εθνικό θέμα, ο μητροπολίτης Πάφου άφησε αιχμές κατά του προέδρου της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι θα ήταν αδιανόητο ο Μακάριος να προσδώσει κύρος στην κατοχή, επισκεπτόμενος τα κατεχόμενα, και χαριεντιζόμενος -κατά την έκφρασή του- με τους εκπροσώπους της κατοχής.

«Ούτε θα προσπαθούσε ποτέ ο Μακάριος», τόνισε, «να αποπροσανατολίσει τον λαό του, προβάλλοντάς του τα οικονομικά πλεονεκτήματα μιας οποιασδήποτε λύσης και συσκοτίζοντας τις παγίδες της Τουρκίας και των συμμάχων της».

Ακιντζί: Παραπληροφόρηση για το περιουσιακό

Ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι η συζήτηση για το περιουσιακό βρίσκεται ακόμα στην αρχή του δρόμου. Είπε επίσης ότι δεν έχουν συζητηθεί ούτε χάρτες, ούτε ποσοστώσεις, ούτε ονόματα χωριών.

Έκανε λόγο για προσπάθεια παραπληροφόρησης επί του θέματος και τόνισε ότι δεν πρόκειται γίνει ούτε ένα βήμα που θα θέτει τους Τουρκοκύπριους σε κίνδυνο και θα τους σπρώξει να ζουν σε ένα περιβάλλον που δεν τους αξίζει.

Δήλωσε ευτυχής γιατί, όπως είπε, οι πολίτες πιστεύουν ότι τρείς μήνες μετά την έναρξή τους οι διαπραγματεύσεις θα οδηγήσουν σε κάποιο αποτέλεσμα.

Σημείωσε ακόμα ότι η αποδοχή των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν σημαίνει πως εγκαταλείπεται η διζωνικότητα.

Άιντα: Σεβαστά τα ατομικά δικαιώματα στο περιουσιακό

Τα ατομικά δικαιώματα στο περιουσιακό θα γίνουν σεβαστά, διαβεβαίωσε ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Έσπεν Μπαρθ Άιντα. Επανέλαβε ότι, για την εφαρμογή τους, θα χρησιμοποιηθούν οι μέθοδοι της αποζημίωσης, της ανταλλαγής ή της επιστροφής.

Σε δήλωση σε τουρκική εφημερίδα, ο κ. Άιντα είπε ότι υπάρχει η ιδέα της δημιουργίας μιας επιτροπής για τα ακίνητα, διαψεύδοντας όμως ότι έχει ήδη σχηματισθεί.

Ανέφερε ότι είναι πολύ αισιόδοξος για τις συνομιλίες, προσθέτοντας ότι το σύνολο της διεθνούς κοινότητας, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, υποστηρίζει τη διαδικασία.

Κληθείς να σχολιάσει αν έχει πεισθεί ότι η Άγκυρα θέλει να λύσει το Κυπριακό, είπε ότι αισθάνεται έντονα πως η Τουρκία θέλει να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στην επίλυσή του.

Για τις εγγυήσεις, ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα είπε ότι θεωρεί πως μπορεί να εξευρεθεί μια φόρμουλα που θα μπορεί να γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές και να εξαφανίσει τις εκατέρωθεν ανησυχίες..

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9697&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote