Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow O Β. Πούτιν πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό Time
O Β. Πούτιν πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό Time Εκτύπωση E-mail
21.12.07
Πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό Time είναι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος τοποθετεί την τάξη και τη σταθερότητα πάνω από την ελευθερία. σύμφωνα με το περιοδικό.
Ο Πούτιν «έφερε τη σταθερότητα σε ένα έθνος που σπάνια την γνώριζε και οδήγησε τη Ρωσία στο τραπέζι των ισχυρών του κόσμου», εξηγεί το περιοδικό για να δικαιολογήσει την επιλογή του.
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ντάνα Περίνο αρνήθηκε να σχολιάσει την επιλογή του περιοδικού λέγοντας πως πρόκειται για «εκδοτική απόφαση» του Time.

Αντίθετα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε πως η επιλογή του περιοδικού θεωρείται ως αναγνώριση του ρόλου που έπαιξε ο Πούτιν για να ξεπεράσει η Ρωσία τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα της δεκαετίας του '90.

Στο άρθρο του με τίτλο «Επιλέγοντας την τάξη πριν την ελευθερία», το περιοδικό επισημαίνει πως ο τίτλος «προσωπικότητα της χρονιάς» για το Time δεν είναι και ποτέ δεν ήταν τιμητική διάκριση. «Δεν σημαίνει υποστήριξη, δεν είναι διαγωνισμός για τον πιο δημοφιλή, αλλά μια επιλογή ανθρώπων που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διεθνή σκηνή.
«Ο Πούτιν δεν είναι πρόσκοπος. Δεν είναι δημοκράτης, σύμφωνα με τα κριτήρια της Δύσης, δεν είναι υπόδειγμα ανθρώπου που υποστηρίζει την ελευθερία της έκφρασης «, προσθέτει το περιοδικό.
Η επιλογή του Πούτιν αποδίδεται στο ό,τι αναδιαμόρφωσε μια χώρα που «είχε σβηστεί από το μυαλό μας», υπογραμμίζεται στο άρθρο του ο αρχισυντάκτης του Time Ρίτσαρντ Στένγκελ.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=968&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote