Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Η Αριστερή Πλατφόρμα στηρίζει Βαρουφάκη
Η Αριστερή Πλατφόρμα στηρίζει Βαρουφάκη Εκτύπωση E-mail
30.07.15

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης συνομιλεί με τον Δημήτρη Στρατούλη στη ΒουλήΔηλώσεις συμπαράστασης προς τον Γιάνη Βαρουφάκη από την Αριστερή Πλατφόρμα με τους Παναγιώτη Λαφαζάνη και Δημήτρη Στρατούλη να απαντούν στην κριτική που δέχεται από πολλούς ο τέως υπουργός Οικονομικών αναφορικά με το εναλλακτικό σχέδιο που προετοίμαζε.

Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας τόνισε την Τετάρτη ότι «Εγώ δεν ξέρω κανένα σχέδιο Βαρουφάκη, δεν είχα υπόψη μου ποτέ κανένα σχέδιο Βαρουφάκη για το οτιδήποτε» για να χαρακτηρίσει «απαράδεκτο» το γεγονός ότι «το μνημονιακό κατεστημένο να βρίσκει αφορμή τον Βαρουφάκη προκειμένου να ποινικοποιήσει το Plan B».

«Το θεωρώ απαράδεκτό αυτό γιατί εκεί πάμε από ότι βλέπω, να ποινικοποιηθεί κάθε σκέψη και κάθε σχέδιο εναλλακτικό για έξοδο από την ευρωζώνη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης μιλώντας στα «Παραπολιτικά».
Μάλιστα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για μια καινούργια προσπάθεια «λιντσαρίσματος όσων πρεσβεύουν μια διαφορετική άποψη. Είναι μια προσπάθεια ποινικοποίησης απόψεων και δια του ποινικού νόμου να οριοθετηθεί η πολιτική ζωή και η δημόσια συζήτηση εντός ορισμένων πλαισίων».

Στο ίδιο κλίμα ο Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στο «Κόκκινο» έκανε λόγο για «Ιερά Εξέταση».

«Νομίζω είναι απαράδεκτο αυτό το γεγονός και μάλιστα η ποινικοποίηση αυτών των απόψεων, όχι μόνο η συκοφάντηση και ο χλευασμός, των απόψεων ότι υπάρχει εναλλακτική λύση στα μνημόνια, στην ευρωζώνη και στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκούνται σ΄αυτή, αλλά ακόμα πιο προκλητικό είναι αυτές οι συστημικές μνημονιακές δυνάμεις, εγχώριες και διεθνείς, να επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν και την προσπάθεια να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις», είπε ο κ. Στρατούλης.

Ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι η κάθε κυβέρνηση έχει υποχρέωση να αναζητά εναλλακτικές λύσεις προσθέτοντας ότι «Θυμίζει κατά τη γνώμη μου τον Μεσαίωνα, την Ιερά Εξέταση που όποιος μπορεί και να διαφωνούσε λίγο με τις ατράνταχτες και σιδερένιες αλήθειες του Καθολικισμού καταδικάζονταν στην πυρά, απαράδεκτα πράγματα που πρέπει όλος ο δημοκρατικός αριστερός κόσμος να τα αποδοκιμάσει και να τα καταδικάσει».

efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9679&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote