Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Νέοι εκπαιδευτικοί στην Ομογένεια
Νέοι εκπαιδευτικοί στην Ομογένεια Εκτύπωση E-mail
20.12.07
Σε αύξηση των προκηρυσσομένων θέσεων εκπαιδευτικών σε μεγάλα πανεπιστήμια του κόσμου όπου θα διδάσκεται η ελληνική γλώσσα σε ομογενείς τρίτης και τέταρτης γενιάς ή και σε ξένους προχώρησε το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Συγκεκριμένα φέτος προκηρύχθηκαν 56 θέσεις εκπαιδευτικών ελληνικής γλώσσας σε 48 πανεπιστήμια του εξωτερικού, ενώ το 2006 είχαν προκηρυχθεί μόλις 36 θέσεις σε 33 πανεπιστήμια και το 2005, 22 θέσεις σε 22 πανεπιστήμια.
«Είναι προτεραιότητα της πολιτικής μας να προωθήσουμε την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας εκ νέου μέσω των εδρών ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού σε μεγάλα ξένα πανεπιστήμια.
Η ελληνική γλώσσα όταν απευθύνεται ως μάθημα στους ομογενείς της τρίτης και της τέταρτης γενιάς αποτελεί ένα βασικό εργαλείο, μια γέφυρα επανασύνδεσής τους με την Μητρόπολη», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
«Όταν απευθύνεται σε ξένους φοιτητές, τότε είναι βέβαιο ότι συμβάλλει στην ενίσχυση του σύγχρονου ρεύματος φιλελληνισμού και δημιουργεί τις προϋποθέσεις πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης καθώς και οικονομικής και πολιτιστικής ανάδειξης της χώρας μας στην διεθνή αγορά και την διεθνή κοινωνία.
Όλοι αυτοί που μελετούν την ελληνική γλώσσα αποκωδικοποιούν τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό και είναι οι καλύτεροι επισκέπτες, οι εταίροι της Ελλάδος στην προσπάθειά της να παίξει έναν σημαντικό ρόλο τόσο σε επίπεδο αγοράς όσο και σε επίπεδο οικονομίας, πολιτικής και πολιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο», πρόσθεσε.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=967&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 20.12.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote