Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Η Μογκερίνι εκθειάζει το ρόλο της Κύπρου στην περιοχή
Η Μογκερίνι εκθειάζει το ρόλο της Κύπρου στην περιοχή Εκτύπωση E-mail
25.07.15

Φεντερίκα ΜογκερίνιΗ Κύπρος παίζει πάντα έναν ιδιαίτερα θετικό και χρήσιμο ρόλο για την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή, δήλωσε  η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Η κ. Μογκερίνι, που πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, ξεκίνησε το πρωί από το Προεδρικό Μέγαρο του νησιού τις επαφές της, με τη συνάντηση μιας περίπου ώρας που είχε με τον Νίκο Αναστασιάδη.

Στο επίκεντρο των επαφών της στη Λευκωσία βρίσκονται περιφερειακά θέματα, αλλά και πρωτοβουλίες Λευκωσίας και Ε.Ε., όπως η πρωτοβουλία του Κύπριου Προέδρου να κληθούν χωριστά για να ενημερώσουν για τις θέσεις τους το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και ο πρόεδρος των Παλαιστινίων.

Στην ατζέντα επίσης αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και θέματα ενέργειας. Η κ. Μογκερίνι δήλωσε ότι είχε μια καλή μακρά συνάντηση με τον πρόεδρο, μεταφέροντας του στη στήριξη της Ε.Ε. στις συνομιλίες για το Κυπριακό και «αναγνωρίζοντας την ηγετική του ικανότητα και δέσμευση προς το σκοπό αυτό».

Πρόσθεσε ότι συζήτησαν θέματα που αφορούν την περιφερειακή διάσταση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή ενόψει και της επίσκεψης στην Κύπρο του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου την ερχόμενη εβδομάδα.

Επαφές Μογκερίνι στη  Βουλή και το ΥΠΕΞ

Με τον πρόεδρο της Βουλής της μεγαλονήσου, Γιαννάκη Ομήρου, συναντήθηκε το πρωί η Φεντερίκα Μογκερίνι. Και μετείχε σε συνεδρία των κοινοβουλευτικών επιτροπών Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Άμυνας.

Το μεσημέρι η εκπρόσωπος της Ε.Ε. είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση, στο υπουργείο Εξωτερικών, με τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, την οποία ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες και γεύμα εργασίας.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη εμπίπτει στο πλαίσιο των επαφών της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας με όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Η κ. Μογκερίνι θα συναντηθεί επίσης και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9667&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote