Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ζωή: Να μην ολοκληρωθεί το πραξικόπημα
Ζωή: Να μην ολοκληρωθεί το πραξικόπημα Εκτύπωση E-mail
22.07.15

ΦΩΤΟ/ΕUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ζωή Κωνσταντοπούλου «Αν δεχθούμε ότι το χρέος είναι υπαρκτό και νόμιμο, πρέπει να αποδεχθούμε ότι κάθε μωρό που γεννιέται στην Ελλάδα χρωστάει 32,5 χιλιάδες ευρώ»

Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποστήριξε ότι η χώρα βρίσκεται «σε καθεστώς στραγγαλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας» και απηύθυνε κάλεσμα προκειμένου «να αποτραπεί η ολοκλήρωση αυτού του ειδεχθούς σχεδίου που θέλει τους λαούς και τις κοινωνίες υποταγμένες σε σχέδια που δεν υπηρετούν την ευημερία τους, αλλά υπηρετούν οικονομικά, τραπεζικά, χρηματοοικονομικά και άλλα συμφέροντα».

Κατά την εναρκτήρια ομιλία της στη 10η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε πως «αν δεχθούμε ότι το χρέος παρά τα πορίσματα όλων των ειδικών και τα συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, είναι υπαρκτό και νόμιμο πρέπει να αποδεχθούμε ότι κάθε μωρό που γεννιέται στην Ελλάδα χρωστάει 32,5 χιλιάδες ευρώ».

«Αυτό δεν μπορεί να είναι μια δίκαιη λύση, αυτό δεν μπορεί να είναι μια προοπτική για τις επόμενες γενιές αλλά και για τον πολιτισμένο κόσμο.... Αυτό είναι ένα πραξικόπημα που πρέπει όλους να μας θέσει προ των ευθυνών μας ώστε να μην αφήσουμε να ολοκληρωθεί αυτό το πραξικόπημα. Γιατί αν το αφήσουμε θα επαναληφθεί, και θα καταστεί κανόνας στην Ευρώπη και πέραν αυτής», τόνισε η πρόεδρος της Βουλής.

Απευθυνόμενη στους Έλληνες της διασποράς, τους ζήτησε να ασχοληθούν «με αυτή την ακραία αδικία και με αυτό το πλήγμα στη Δημοκρατία» και να αναλάβουν πρωτοβουλίες προκειμένου να αποτραπεί η ολοκλήρωση αυτού του «ειδεχθούς σχεδίου».

Χαρακτηριστικά σημεία της ομιλίας της:

Το Κοινοβούλιο καλείται από τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας, από τις 13 Ιουλίου του 2015, να νομοθετεί καθ' υπαγόρευση της εκτελεστικής εξουσίας και μάλιστα της Συνόδου των ηγετών της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης. Από τις 13 Ιουνίου του 2015 αμφισβητείται η Δημοκρατία στη χώρα μας, αμφισβητείται το αυτεξούσιο του Κοινοβουλίου, αμφισβητείται η ελευθερία συνείδησης και έκφρασης των βουλευτών, αμφισβητείται η δυνατότητά τους να συζητήσουν τα νομοσχέδια τα οποία καλούνται να ψηφίσουν.

Έχουν τεθεί από τις 13 Ιουνίου δύο ασφυχτικές προθεσμίες, 15 Ιουλίου και 22 Ιουνίου, στις οποίες καλείται το Κοινοβούλιο να νομοθετήσει, στην πραγματικότητα χωρίς οι βουλευτές να μπορούν ούτε να συζητήσουν ούτε να μελετήσουν ούτε να ανταλλάξουν απόψεις. Και υποχρεώνεται μια κυβέρνηση, η οποία ξεκάθαρα έχει δηλώσει ότι δεν συμφωνεί και αντιστρατεύεται αυτό το πρόγραμμα, να το φέρνει προς νομοθέτηση υπό την απειλή βίαιου θανάτου της κοινωνίας, υπό την απειλή υποβολής σε καθεστώς άτακτης χρεοκοπίας.

Όλα αυτά συμβαίνουν με εργαλείο το δημόσιο χρέος, όλα αυτά συμβαίνουν με όργανο εκτέλεσης τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Νομισματική Ένωση και στο ευρώ. Είναι σημαντικό σε τέτοιες στιγμές να μιλούμε με ειλικρίνεια και είναι επίσης σημαντικό σε τέτοιες στιγμές να επιδεικνύεται εγρήγορση από όλους εκείνους τους παράγοντες που μπορούν να συνδράμουν προκειμένου να αποτραπεί μια χειρότερη ακόμα πληγή για τη Δημοκρατία.

Η έλλειψη βιωσιμότητας του χρέους σημαίνει στην πραγματικότητα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να αποπληρώνει αυτό το χρέος, χωρίς να θέσει σε σοβαρή διακύβευση τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας και ιδίως τα κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα. Αυτό το συμπέρασμα έχει διατρανώσει ο ΟΗΕ μέσω των ειδικών ανεξαρτήτων εμπειρογνωμόνων του για θέματα χρέους και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εκείνο το οποίο τίθεται σε διακύβευση είναι η αρχή της αλληλεγγύης των λαών και των κοινωνιών. Εκείνο που κυρίως τίθεται σε διακύβευση είναι η προοπτική και το μέλλον των νέων και των επόμενων γενεών.

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9655&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >