Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Η τρομολαγνεία πάει στη Βουλή
Η τρομολαγνεία πάει στη Βουλή Εκτύπωση E-mail
09.07.15

Η τρομολαγνεία πάει στη Βουλή  «θέλετε να κάνετε συμφωνία ή όχι, αν δεν θέλετε να το λέγατε στον λαό πριν από το δημοψήφισμα» ρώτησε μαινόμενος ο Αδωνις  EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ροπή προς την τρομολαγνεία εμφάνισε και χθες στη Βουλή μερίδα εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, σε πλήρη αντιδιαστολή με την υπογραφή των αρχηγών των κομμάτων τους στην πρόταση της Αθήνας - και εν αναμονή κυρίως της κρίσιμης «ώρας των Βρυξελλών».

Την ίδια στιγμή που ο Ελληνας πρωθυπουργός επαναλάμβανε κατηγορηματικά προς την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο πως η κυβέρνησή του δεν κινείται βάσει «κρυφού σχεδίου», αντιθέτως επιδιώκει την «έντιμη και βιώσιμη συμφωνία», η αξιωματική αντιπολίτευση ανέβαζε τους τόνους επιστρατεύοντας και τη ρητορική του Αδ. Γεωργιάδη ο οποίος είπε και χθες στη Βουλή πως «η κυβέρνηση είχε από την αρχή κρυφή ατζέντα, αλλά έπαιξε καλό θέατρο».

«Να μη γίνουμε Συρία»

«Ο πρωθυπουργός δεν έχει την εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό να αναλάβει την ιστορική ευθύνη και να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ», συνέχισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και πρόσθεσε: «Καλείται ο κ. Τσίπρας να αποδείξει ότι είναι πρωθυπουργός όλης της Ελλάδας και όχι του ΣΥΡΙΖΑ μόνο. Είχε πει ότι θα φέρει συμφωνία μέσα σε 48 ώρες και γυρίζει με τελεσίγραφο. Καλείται να πάρει την ευθύνη να κρατήσει την Ελλάδα μέσα στην Ε.Ε. για να μη γίνει η χώρα Συρία», είπε και κατέληξε, απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών: «Εάν φέρετε συμφωνία, η Ν.Δ. θα παίξει εποικοδομητικό ρόλο. Εάν όμως αναλάβετε την ιστορική ευθύνη να θέσετε την Ελλάδα εκτός Ε.Ε. να ξέρετε ότι αναλαμβάνετε και την ευθύνη για όσα ακολουθήσουν, με την απίστευτη φτώχεια, τα εθνικά ζητήματα και όποια άλλη συμφορά βρει τον τόπο μας, με τέτοια άφρονα πολιτική…».

«Προφανώς δεν ακούσατε την ομιλία του πρωθυπουργού στο Στρασβούργο, διότι θα βλέπατε ότι έθεσε με ευθύτητα τα μεγάλα ζητήματα, ότι υπάρχει μέτωπο απέναντι στη λιτότητα και την οικονομική καταστροφή και την προσπάθεια που γίνεται για την αναζήτηση μιας έντιμης, κοινωνικά και οικονομικά βιώσιμης συμφωνίας», απάντησε ο Ν. Βούτσης. Ο ίδιος καταλόγισε στους βουλευτές της Ν.Δ. πως δεν πήραν αποστάσεις «από τις απίστευτες κατηγορίες» που ακούστηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο - αναφέρθηκε ειδικότερα στην τοποθέτηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μ. Βέμπερ, μιλώντας για «μνημείο υποκρισίας και αθλιότητας προς τη χώρα μας».

Απέναντι δε στον… μαινόμενο Αδωνι και στις ερωτήσεις του, όπως π.χ. «θέλετε να κάνετε συμφωνία ή όχι, αν δεν θέλετε να το λέγατε στον λαό πριν από το δημοψήφισμα», ο υπουργός Εσωτερικών, όρθιος από τα υπουργικά, του φώναξε: «Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι, το κατάλαβες; Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι!».

Σημειώνεται πως νωρίτερα και ο Κ. Τασούλας από τη Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση εμφανίζοντας μάλιστα ως «τελικό της στόχο» τις εκλογές και την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Και το Ποτάμι

Τη σκυτάλη πήρε το Ποτάμι, με τον εκπρόσωπό του Χ. Θεοχάρη να διαμηνύει στην κυβέρνηση πως δεν έχει το δικαίωμα να βγάλει τη χώρα από το ευρώ. «Εχουμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού, δεν μπορείτε να μας πάτε στη δραχμή», είπε, αναγνωρίζοντας πάντως «βήματα» προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως π.χ. «η απομάκρυνση του υπουργού Οικονομικών μετά από παρέμβαση των πιστωτών». Ο εκπρόσωπος του Ποταμιού επιβεβαίωσε ωστόσο, για άλλη μία φορά, πως αρέσκεται σε αποκαλύψεις, οπότε επικαλούμενος σχετικές καταγγελίες κάλεσε την κυβέρνηση να διαψεύσει πως «έχει ήδη έτοιμες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για κρατικοποίηση τραπεζών, κούρεμα καταθέσεων κ.ά.» και μετά επανέλαβε πως το κόμμα του στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης «με κάθε τρόπο».


www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9630&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >