Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Σόιμπλε: Οι Ελληνες θα απαντήσουν αν θέλουν ευρώ-Δεν θα εγκαταλείψουμε τον λαό
Σόιμπλε: Οι Ελληνες θα απαντήσουν αν θέλουν ευρώ-Δεν θα εγκαταλείψουμε τον λαό Εκτύπωση E-mail
05.07.15

Οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν θέλουν να μείνουν στο ευρώ, δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Bild, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η αποτυχία στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση ήταν «προβλέψιμη» αφού η Αθήνα «δεν θέλει κανένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» όπως υποστηρίζει.

«Η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Είτε με το ευρώ είτε προσωρινά δίχως αυτό: μόνο οι Έλληνες μπορούν να απαντήσουν σε αυτή την ερώτηση. Και είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα αφήσουμε τον λαό στην τύχη του», λέει ο Σόιμπλε στην εφημερίδα Bild, ενώ επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση:

«Όποιος γνώριζε τα οικονομικά δεδομένα και έπαιρνε στα σοβαρά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα πριν και μετά (σ.σ. την εκλογή του τον Ιανουάριο) αντιλαμβανόταν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει κανένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων...Γι' αυτό αντιμετώπιζα εξαρχής με μεγάλο σκεπτικισμό (...) το αποτέλεσμα των συνομιλιών με την κυβέρνηση στην Αθήνα. Το ότι αυτός ο σκεπτικισμός τελικά επιβεβαιώθηκε δεν με εξέπληξε πραγματικά» επισημαίνει ο Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι η ευρωζώνη πρέπει να περιμένει για να δει τι πράξει η ελληνική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα, ενώ προσθέτει ότι το Eurogroup θα εξετάσει οποιοδήποτε νέο αίτημα εκ μέρους της Αθήνας για έναρξη συνομιλιών.

Πάντως κάνει λόγο για «πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις» μετά την Κυριακή και θεωρεί πως μέσα σ' ένα χρόνο η Ευρώπη θα είναι ισχυρότερη απ' ό,τι ήταν πριν από την ελληνική κρίση.

Εκτιμά παράλληλα ότι είναι «σχετικά μικρός» ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης:

«Ακόμη κι αν φθάναμε στο σημείο να καταρρεύσουν μερικές μεμονωμένες τράπεζες, ο κίνδυνος της διάχυσης είναι σχετικά μικρός (...) Οι αγορές έχουν αντιδράσει με αυτοσυγκράτηση τις λίγες τελευταίες ημέρες. Αυτό δείχνει πως το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο» αναφέρει ο Σόιμπλε.

ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9615&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote