Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Εμμένει στο δημοψήφισμα
Εμμένει στο δημοψήφισμα Εκτύπωση E-mail
02.07.15

Εμμένει στο δημοψήφισμα Εμμένει στη θέση του για δημοψήφισμα ο πρωθυπουργός, όπως ανέφερε σε νέο διάγγελμά του από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι το "όχι" δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη, ωστόσο, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα παραμείνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέχρι τέλους και θα είναι εκεί και τη Δευτέρα, αμέσως μετά το δημοψήφισμα, με καλύτερους όρους για την ελληνική πλευρά.

Σημείωσε μάλιστα πως αν υπάρξει θετική κατάληξη στις διαβουλεύσεις που είναι σε εξέλιξη, η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί άμεσα. Σταθερή πρόθεση της κυβέρνησης, είπε, είναι η επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους με όρους βιωσιμότητας.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε μετά την απόφαση για δημοψήφισμα έπεσαν στο τραπέζι καλύτερες προτάσεις για το χρέος και την αναγκαία αναδιάρθρωσή του σε σχέση με αυτές που υπήρχαν μέχρι την Κυριακή και η κυβέρνηση δεν τις άφησε να πέσουν κάτω. Αντίθετα, κατέθεσε, όπως ανέφερε, κατέθεσε τις αντιπροτάσεις της ζητώντας βιώσιμη λύση.

Απαντώντας στις βολές που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση για την επιλογή του δημοψηφίσματος τόνισε: "Δεν θα περίμενα ποτέ η δημοκρατική Ευρώπη να μην αντιλαμβάνεται την ανάγκη να δώσει χώρο και χρόνο σε ένα λαό προκειμένου να επιλέξει κυρίαρχα για το μέλλον του".

Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι το κλείσιμο των τραπεζών οφείλεται στην επικράτηση ακραία συντηρητικών κύκλων, που στόχο είχαν "να περάσουν τον εκβιασμό από την κυβέρνηση σε κάθε πολίτη ξεχωριστά".

"Είναι απαράδεκτο σε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού να έχουμε αυτές τις εικόνες της ντροπής, να κλείνουν τις τράπεζες επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε να δοθεί ο λόγος στο λαό και να οδηγούν σε ταλαιπωρία χιλιάδες ανθρώπους ηλικιωμένους που η κυβέρνηση παρά τη χρηματοδοτική ασφυξία φρόντισε και εξασφάλισε η σύνταξή τους να καταβληθεί κανονικά στους λογαριασμούς τους", ανέφερε χαρακτηριστικά.

ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9606&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 02.07.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote