Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Παραιτήθηκε ο ταμίας της Ομοσπονδίας , κόλαφος η αναφορά για το ταμείο της παρέλασης
Παραιτήθηκε ο ταμίας της Ομοσπονδίας , κόλαφος η αναφορά για το ταμείο της παρέλασης Εκτύπωση E-mail
26.06.15

Παραιτήθηκε

ο ταμίας της

Ομοσπονδίας ,

κόλαφος

η αναφορά

για το ταμείο

της παρέλασης

 

 

Νέα Υόρκη –του Σάκη Σερέτη

 

Ο τροχιοδεικτικής μορφής χρησμός του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Πέτρου Γαλάτουλα “ο ταμίας της Ομοσπονδίας βλέπω μάλλον να παραιτείται”, ο οποίος ακούστηκε λίγο μετά την έναρξη της πρόσφατης τακτικής γενικής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 26ης Ιουνίου στο “Σταθάκειο”, καθώς επίσης και η ανάγνωση της έκθεσης που συνέταξε η εκλεγμένη από την γενική συνέλευση εξελεγκτική επιτροπή και που αφορά στον έλεγχο του ταμείου της παρέλασης 2015, αποτέλεσαν προπομπό δυσάρεστων εξελίξεων για τα 38 περίπου μέλη του οργανισμού που παραβρέθηκαν .

“Ο ταμίας της ομοσπονδίας Κώστας Βάσης δεν θα μπορέσει λόγω φόρτου εργασίας να παραβρεθεί απόψε και χθες μας ανέφερε την πρόθεση του να παραιτηθεί” ανέφερε ο κ. Γαλάτουλας ,ενώ στην συνέχεια ερωτηθείς από τον κ. Σπύρο Πυργιώτη , εάν ο βοηθός ταμία της οργάνωσης –ο οποίος παρεμπιπτόντως απουσίαζε και αυτός-θα μπορούσε να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών , δήλωσε ότι “ο βοηθός ταμία αναπληρώνει τον ταμία κατά την διάρκεια της απουσίας του και μέχρι χθες ο ταμίας ήταν εδώ”.

Αντίγραφα της έκθεσης που ήταν γραμμένη στην Ελληνική γλώσσα
μοιράστηκαν σε όλου ς τους παρευρισκομένους, ενώ την ανάγνωση της επιμελήθηκε ο κ. Απόστολος Σκοτίδας, ο οποίος στην συνέχεια δέχτηκε ερωτήσεις απο το κοινό. Το περιεχόμενο της έκθεσης έχει την ομόφωνη έγκριση της πενταμελλούς εξελεγκτικής επιτροπής και έχει ως εξής:

ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Νέα Υόρκη, 25η Ιουνίου 2015

Θέμα: Οικονομικός Έλεγχος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης για την περίοδο 19ης Μαΐου 2014 έως 31ης Μαΐου 2015

Η Εξελεγκτική Επιτροπή, αποτελούμενη από τους κ.κ. Χρήστο Βουρνά, Γεώργιο Παράλαιμο, Σπύρο Βασιλάκη, Αργύρη Μακρή και Απόστολο Σκοτίδα, διενήργησε τον οικονομικό έλεγχο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης για την περίοδο 19ης Μαΐου 2014 έως 31ης Μαΐου 2015. Το βασικό θέμα των ελέγχων αυτών ήταν το Ταμείο Παρέλασης (Investors Bank). Ο οικονομικός έλεγχος έγινε με βάση τις καταστατικές αρμοδιότητες της επιτροπής.

Ζητήθηκαν από τον Ταμία Κώστα Βάση τα ακόλουθα:

1. Απολογισμός Εσόδων και Εξόδων των διαφόρων κατηγοριών της παρέλασης
2. Στοιχεία των εσόδων, όπως τα bank statements, deposit slips και μπλοκάκια αποδείξεων
3. Στοιχεία των εξόδων, όπως η φωτοτυπία κάθε πληρωμής και το παραστατικό του (invoice)
4. Λεπτομέρης Απολογισμός Εσόδων και Εξόδων κάθε εκδήλωσης, περιλαμβανομένων και των διαφόρων παραστατικών (κομμένα εισιτήρια, complimentary εισιτήρια)
5. Προϋπολογισμός παρέλασης 2015
6. Οποιαδήποτε άλλα στοιχεία που αφορούν την παρέλαση, όπως τα λαχεία και λίστα των σωματείων και αρμάτων που παρέλασαν

Η επιτροπή μας έχει επισκεφθεί τα γραφεία της Ομοσπονδίας 3 φορές τον τελευταίο μήνα, στις 19 Μαΐου, 3 Ιουνίου και 23 Ιουνίου. Κατά την πρώτη και δεύτερη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε έλεγχος στα ανωτέρω στοιχεία, η επιτροπή διαπίστωσε ότι τα οικονομικά στοιχεία, τόσων των εσόδων όσον και των εξόδων, δεν ήταν ξεχωρισμένα ανά κατηγορία, αρκετές από τις αποδείξεις καταθέσεων (deposit slips) δεν έχουν σωστές σημειώσεις, ενώ τα στοιχεία των εξόδων δεν ήταν συντεταγμένα με αύξοντα αριθμό και ημερομηνία εκδόσεως.

Στην Τρίτη και τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής, ο Ταμίας μας παρουσίασε συντεταγμένο απολογισμό Εσόδων και Εξόδων των διαφόρων κατηγοριών της παρέλασης. Επίσης, παρουσίασε στοιχεία των εξόδων με συντονισμένο και αναλυτικό τρόπο στην επιτροπή. Η προσπάθεια ήταν καλή και η επιτροπή ευχαριστεί τον Ταμία και την έμμισθη γραμματέα της Ομοσπονδίας Μαρία Ζαλόνη, η οποία δούλεψε αρκετές ώρες να βοηθήσει τον Ταμία στην παρουσίαση των στοιχείων αυτών. Εδώ, πρέπει να τονίσουμε το γεγονός ότι ο Ταμίας της Ομοσπονδίας είναι ένας πολύ δραστήριος νέος, ο οποίος έχει τεράστιες ευθύνες στον επαγγελματικό του και προσωπικό του χώρο. Μην ξεχνάμε ότι ο ρόλος μας εδώ στην Ομοσπονδία είναι τελείως εθελοντικός.

Κυρίες και Κύριοι, η επιτροπή είχε την μέγιστη θέληση να ολοκληρώσει τον έλεγχο των οικονομικών της παρέλασης του 2015 πριν το καλοκαίρι που μας έρχεται. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να γίνει και ο λόγος είναι απλός. Δεν πιστεύουμε ότι ο απολογισμός εσόδων και εξόδων που μας παρεδώθη είναι σωστά ενημερωμένος, ενώ η ανάλυσή του δεν είναι ιδιαίτερα λεπτομερής για να δείξει ότι καταθέσεις και πληρωμές συμφωνούν με την τράπεζα. Δηλαδή, δεν μπορούσαμε να επικυρώσουμε τον απολογισμό αυτό με τα υπάρχοντα στοιχεία και παραστατικά. Σε καμμία, όμως, περίπτωση δεν θέλουμε να υπάρχει η παραμικρή υποψία ότι λείπουν χρήματα. Ως επιτροπή, δεν έχουμε καμμία ένδειξη ή κάποιο στοιχείο που να δηλώνει κάτι τέτοιο.

Μερικά από αυτά που μας απέτρεψαν να ολοκληρώσουμε το έργο μας είναι τα εξής:

1. Τα έσοδα της εκδήλωσης του Hilton δείχνουν ότι $82,000 έχουν εισπραχθεί και $5,500 είναι προς είσπραξη, δηλαδή, $87,500 εν συνόλω. Κι όμως, οι χορηγοί των $5,000 και μόνο της εκδήλωσης ήταν 18, δηλαδή, τα έσοδα από αυτούς ανέρχεται στα $90,000.
2. Τα έσοδα της εκδήλωσης του Terrace δείχνουν $11,415, δηλαδή περίπου 152 εισιτήρια. Όταν όμως ρωτήσαμε τον Γεώργιο Κίτσιο, υπεύθυνο της εκδήλωσης αυτής, ο ίδιος τονίζει ότι έχει ποσκομήσει χρήματα για περίπου 230 εισιτήρια στην Ομοσπονδία.
3. Ενώ ο Ταμίας δείχνει έσοδα του λαχείου $61,050, ο υπεύθυνος του λαχείου Βασίλης Γουρνέλος πιστεύει ότι τα έσοδα είναι $68,050.
4. Η αναφορά δείχνει ότι η εκδήλωση της Μις Ανεξαρτησίας δεν έχει κάνει καμία κατάθεση. Κάτι τέτοιο αντίκειται με την πραγματικότητα, όπως αναφέρει και η υπέυθυνη της πολιτιστικής επιτροπής Αυγερινή Κατέχη, η οποία δηλώνει ότι εισπράχθησαν χρήματα τον Μάρτιο του 2015.

Ως εκ τούτου, η επιτροπή μας δεν μπορούσε να επικυρώσει τα νούμερα του απολογισμού που μας κατέθεσε ο Ταμίας. Σοβαρή παρατήρηση είναι το γεγονός ότι ο Ταμίας δεν έχει συνεδριάσει με τους υπεύθυνους των επιτροπών της παρέλασης, κάτι το οποίο θα βοηθούσε στον καλύτερο συντονισμό για την σωστή οικονομική ενημέρωση του ταμείου.

Επίσης, η επιτροπή επιμένει ότι δεν υπάρχουν ξακάθαρες απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα της επιτροπής. Αυτά είναι:

1. Τα έξοδα της εκδήλωσης του Hilton δείχνουν $80,222.40, εκ των οποίων και η πληρωμή 421 ατόμων που προσήλθαν στην εκδήλωση. Όταν εξετάσαμε την ανάλυση των 421 ατόμων, συνειδητοποιήσαμε ότι 180 ήταν τα άτομα των 18 χορηγών των $5,000, 98 άτομα θα πληρώνανε εισιτήριο των $150, 97 δωρεάν (omplimentary) και άλλοι 46 για τους οποίους δεν υπάρχει δικαιολογία. Όταν ζητήσαμε παραστατικά και φωτοτυπίες των εισιτηρίων, τα στοιχεία αυτά ήταν ελλειπή.
2. Τα έξοδα του λεωφορείου, ξενοδοχείου και άλλων ειδικών εξόδων των επισήμων προσώπων από την Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα αυξημένες φέτος. Όταν ρωτήσαμε αν έγιναν πληρωμές εκ μέρους του στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη και του απόστρατου αξιωματικού Σάββα Καλεντερίδη, ο Ταμίας δεν μπορούσε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση.
3. Οι Ουκρανικές Αερογραμμές δωρήσανε 15 εισιτήρια στην Ομοσπονδία για τη συμμετοχή τους στην παρέλασή μας. Βασική προϋπόθεση συτής της συναλλαγής είναι η μη πώληση των εισιτηρίων αυτών. Όταν η επιτροπή ζήτησε αναφορά από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας στις 3 Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανέφερε ότι ο Γραμματέας Πρακτικών Διονύσιος Πυλαρινός έχει αναλάβει να βρει δωρητές που θα πάρουνε τα εισιτήρια. Όταν ζητήσαμε παρόμοια αναφορά στις 23 Ιουνίου από τον Ταμία, εκείνος ανέφερε ότι τόσον ο Διονύσιος Πυλαρινός όσον και ο Χρήστος Ορφανάκος έχουν πάρει εισιτήρια για τους εαυτούς τους. Πληρωμή για τα εισιτήρια δεν έχουν γίνει. Η επιτροπή πρέπει να τονίσει ότι η διοίκηση της Ομοσπονδίας μας υποσχέθηκε ότι θα προσκομίσει 14 εκ των 15 εισιτηρίων στην επιτροπή, κάτι το οποίο δεν έκανε. Επίσης, η επιτροπή δεν γνωρίζει αν η διοίκηση ανέφερε ποτέ την ύπαρξη των εισιτηρίων σε κάποια συνεδρίαση της Ομοσπονδίας.
4. Η επιτροπή επιβεβαίωσε ότι οι εργασίες του κλιματισμού κλείνουν 2 χρόνια αυτόν τον Ιούνιο. Βάσει αυτού, η επιτροπή ζήτησε εξηγήσεις από τους αρμόδιους και γνώστες του θέματος. Από τη στιγμή που πληροφορηθήκαμε ότι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας δεν γνώριζε όλες τις λεπτομέρειες, ζητήσαμε την ενημέρωση του πρώην προέδρου Ηλία Τσεκερίδη στην συνεδρίαση της επιτροπής μας. Ο κ. Τσεκερίδης, όμως, αρνήθηκε να παρευρεθεί, λέγοντας ότι η Εξελεγκτική Επιτροπή δεν έχει καμία αρμοδιότητα επ' αυτού. Ως εκ τούτου, η επιτροπή ακόμα δεν γνωρίζει γιατί έχει καθυστερήσει τόσο πολύ η ολοκληρωση του έργου αυτού.

Η επιτροπή μας παροτρύνει τον Ταμία να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία και δικαιολογητικά και να μπορεί να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις που έχει η επιτροπή.

Τέλος, η Επιτροπή μας παρατήρησε ότι εκδηλώσεις διαφόρων επιτροπών δείχνουν ελλείματα, ενώ έχει ολοκληρωθεί το έτος 2014-15. Συμβουλή της επιτροπής μας είναι οι επιτροπές να καταβάλουν προσπάθειες να συγκεντρώνουν έσοδα ώστε να καλύπτονται πλήρως τα έξοδά τους, όπως προβλέπει ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός 2014-15 της Ομοσπονδίας.

Το συμπέρασμα της επιτροπής είναι ότι οι προαναφερθείσες παρατηρήσεις θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ᾽ όψην από την διοίκηση της Ομοσπονδίας, ώστε να γίνει ο κατάλληλος οικονομικός έλεγχος μετά το καλοκαίρι και να ολοκληρωθεί τουλάχιστον το θέμα της παρέλασης 2015.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή:


______________________________________
Χρήστος Βουρνάς, Πρόεδρος


______________________________________
Γεώργιος Παράλαιμος, Αντιπρόεδρος


______________________________________
Σπύρος Βασιλάκης, Μέλος





Η ανάγνωση της έκθεσης ευρημάτων της εξελεγκτικής επιτροπής δημιούργησε εύλογες απορίες και ερωτηματικά στον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γέωργιο Γεωργόπουλο , ο οποίος απευθυνόμενος προς τον κ. Απόστολο Σκοτίδα , αφού αρχικά τον ρώτησε , εάν “αντιλαμβάνεστε την σοβαρότητα του εγγράφου το οποίο μοιράστηκε στην ολομέλεια”, στην συνέχεια επικεντρώθηκε στον μεγάλο αριθμό των προσκλήσεων που δόθηκαν στην εκδήλωση του Χίλτον και ζήτησε να ανακοινωθεί στην επόμενη γενική συνέλευση, ο ονομαστικός κατάλογος των 97 καταγεγραμμένων, καθώς επίσης και των 46 ατόμων για τα οποία δεν υπάρχει δικαιολογία δωρεάν εισόδου στην συγκεκριμένη εκδήλωση.

Στο δεύτερο σκέλος της παρέμβασης του ο κ. Γεωργόπουλος, αφού αναφέρθηκε στην χρονοβόρα και προβληματική από τεχνικής άποψης εγκατάσταση του συστήματος κλιματισμού στις κτηριακές εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας , στην συνέχεια ζήτησε από την εξελεγκτική επιτροπή, να πραγματοποιήσει μια ενδελεχή έρευνα όλων των σχετικών στοιχείων τα οποία θα πρέπει να δοθούν στην δημοσιότητα για την πληρέστερη ενημέρωση των μελών του οργανισμού.

Κλείνοντας ο κ. Γεωργόπουλος ζήτησε να έχει την πλήρη εικόνα σχετικά με την απόκτηση εννέα αεροπορικών εισιτηρίων στους κκ. Δ.Πυλαρινό και Χ.Ορφανάκο, τα οποία όπως αναφέρει η εξελεγκτική επιτροπή στην έγγραφη αναφορά της , δόθηκαν από τις Ουκρανικές αερογραμμές σαν αντάλλαγμα συμμετοχής τους στην φετεινή παρέλαση.

Στην συνέχεια ο πρώην πρόεδρος Ηλίας Τσεκερίδης υπερασπιζόμενος την αρνητική του στάση να προσέλθει να καταθέσει στην εξελεγκτική επιτροπή, σχετικά με τις εργασίες του κλιματιστικού συστήματος , το οποίο ως γνωστόν ανατέθηκε στον συγκεκριμένο εργολάβο κατά την διάρκεια της δεύτερης του θητείας( 2012-2014), ζήτησε να ανασκευαστεί το επίμαχο σημείο του πορίσματος , στο οποίο αναφέρει “ἡ εξελεγκτική επιτροπή δεν έχει καμία αρμοδιότητα επ αυτού” , θέση, την οποία ενστερνίστηκε και υπερασπίστηκε και ο σημερινός πρόεδρος Πέτρος Γαλάτουλας.

“Η εξελεγτική επιτροπή έκανε φιλότιμες προσπάθειες για να μας ενημερώσει υπεύθυνα σχετικά με τα οικονομικά της παρέλασης” ανέφερε ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου Ελληνοαμερικανών ιδιοκτητών ακίνητης περιουσίας Γεώργιος Αλεξίου, ενώ στην συνέχεια προέτρεψε τα μέλη της να επανεξετάσουν όλα τα στοιχεία και τον Σεπτέμβριο να δώσουν μια αναλυτική και εμπεριστατωμένη οικονομική αναφορά.

“Ο ταμίας πρέπει σας δώσει απολογισμό” ήταν η απάντηση από τον Απόστολο Σκοτίδα και τότε δικαιολογημένα αρκετοί παράγοντες αναφώνησαν, “που είναι λοιπόν ο ταμίας ;”

Εστιάζοντας στην καθυστερημένη και ελλιπή αναφορά του ταμείου της παρέλασης ο κ. Γιάννης Γκόρος , τόνισε ότι αυτή η εικόνα είναι πρωτοφανής και δεν δικαιολογείται η πέραν των 60 ημερών καθυστέρηση ενημέρωσης των μελών του οργανισμού.

Την αναλυτική ενημέρωση των ποσών που κατατίθενται από δωρητές
στο ταμείο της παρέλασης, ζήτησε ο κ. Πετράτος , ενώ ο κ. Ι.Σιδερίδης από το σύλλογο Ποντίων “Κομνηνοί” πρότεινε την αγορά ενός εξειδικευμένου λογισμικού , το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά στον αναλυτικό καταμερισμό των οικονομικών στοιχείων.

Την ρεαλιστική εικόνα της ελλιπούς συμμετοχής των Ομογενών στις συνεδριάσεις της επιτροπής παρέλασης παρουσίασε ο πρόεδρος της επιτροπής παρέλασης Βασίλης Γκουρνέλος και παράλληλα επισημαίνοντας , “κάναμε μια από τις καλύτερες παρελάσεις και δεν άκουσα να πει κάτι καλό κανείς σας σήμερα” , στην συνέχεια ανέφερε, ότι ο ίδιος έχει αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι το λαχείο της παρέλασης συγκέντρωσε το ποσόν των $68.000 και όχι το ποσόν των $61.050 που αναφέρει η εξελεγκτική επιτροπή.

“Πολλοί από εσάς που μιλάτε απόψε , ξέρω ότι δεν προσφέρατε τίποτα στην παρέλαση και ούτε καν εμφανιστήκατε να μας βοηθήσετε παρά τις συνεχείς μας εκκλήσεις” τόνισε με οργίλο ύφος ο κ. Γκουρνέλος, ενώ υπενθυμίζοντας τις προσπάθειες που κατέβαλλε , επεσήμανε ότι τα χρήματα του ταμείου της παρέλασης είναι εδώ και απλά χρειάζεται χρόνος για να ταξινομηθούν στις σωστές κατηγορίες.

“Συμφωνώ να ελέγχονται όλα και πρέπει να ελέγχονται δυο και τρεις φορές , αλλά προς θεού , μην σταυρώνεται ανθρώπους που αφιέρωσαν μήνες προκειμένου να διεξαχθεί μια άρτια Εθνική παρέλαση, γιατί του χρόνου μπορεί να είστε εσείς στην ίδια θέση” ανέφερε κλείνοντας ο κ. Βασίλης Γκουρνέλος .

Αντικρούωντας την στάση του κ. Γκουρνέλου και υπερασπιζόμενος την μικρή, ή , την μεγάλη προσφορά όλων των ομογενών στις διεργασίες προετοιμασίας της παρέλασης ο πρώην πρόεδρος Γ.Γεωργόπουλος ανέφερε, ότι, “κανείς δεν σας έκανε παρατήρηση ότι η παρέλαση δεν ήταν καλή, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που στο τέλος της σαιζόν, εμφανίζεται το φαινόμενο του ελλιπούς οικονομικού απολογισμού και αν ο ταμίας δεν έκανε καλά την δουλειά του , έπρεπε να τον είχατε αντικαταστήσει”.

”Η Ομοσπονδία μαζεύει χρήματα για την παρέλαση από την ομογένεια και έχουμε ιερό καθήκον να δημοσιεύουμε κάθε χρόνο τον οικονομικό απολογισμό , τον φετεινό απολογισμό που μας μοίρασε η εξελεγκτική επιτροπή μπορούμε να τον δημοσιοποιήσουμε ;” αναρωτήθηκε εύστοχα ο κ. Γεωργόπουλος.

Κλείνοντας ο ομιλητής επεσήμανε ότι “η κριτική που ασκείται είναι καλοπροαίρετη και γίνεται προκειμένου να βελτιωθούν τα όποια λάθη και οι παραλείψεις και φυσικά δεν ενοχοποιεί κανέναν σε προσωπικό επίπεδο”

Στην υποστήριξη της Ελληνικής κυβέρνησης αυτή την περίοδο των σκληρών διαπραγματεύσεων από όλους τους Ομογενείς, εστίασε μέρος της ομιλίας του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας και σύμφωνα με όσα ανέφερε , προετοιμάζεται εντός του επόμενου δεκαημέρου, μια ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αθηνών στην Αστόρια .

Η συνεδρίαση έκλεισε με μια ακόμη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου Πέτρου Γαλάτουλα και του πρώην πρόεδρου Γεώργιου Γεωργόπουλου, σχετικά με την εμπλοκή και το πρωταγωνιστικό ρόλο της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων στην φημολογούμενη προσπάθεια διάσπασης του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού συμβουλίου, το οποίο ωστόσο, κατά γενική ομολογία όλων των παρευρισκομένων, υπολειτουργεί και δεν έχει παρουσιάσει τίποτα αξιόλογο ειδικά τα τελευταία 6 χρόνια

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9591&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 05.07.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote