Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Σύσκεψη προέδρων δευτεροβάθμιων Ελληνο-Αμερικανικών οργανώσεων στην Νέα Υόρκη
Σύσκεψη προέδρων δευτεροβάθμιων Ελληνο-Αμερικανικών οργανώσεων στην Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
25.06.15

Νέα Υόρκη –Του Σάκη Σερέτη

Μια συνοπτικού περιεχομένου επιστολή κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Αστόριας και μέσω αυτής , οι πρόεδροι 17 Ελληνο-Αμερικανικών Ομοσπονδιών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή , αποφάσισαν να καλέσουν σε σύσκεψη όλους τους προέδρους των -υπολοίπων φαντάζομαι -Ελληνο-Αμερικανικών Ομοσπονδιών , η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 23ης Ιουνίου στο Σταθάκειο πολιτιστικό κέντρο στην Αστόρια.

Η θεματική ατζέντα της συνάντησης εστιάζεται στην Λειτουργία του Ελληνικού Εθνικού συμβουλίου HANC, ενώ παράλληλα, αναφέρει ότι οι ίδιοι Ομογενειακοί παράγοντες , προσκαλούν τον πρόεδρο του Εθνικού συμβουλίου Παύλο Κοτρότσιο να είναι παρών σε αυτή την συνεδρίαση.

Η επίμαχη επιστολή έχει ημερομηνία 8 Ιουνίου 2015 και περιλαμβάνει τους κάτωθι: Χιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά , Κυπριακή Ομοσπονδία , Ένωση ΕλληνοᾹμερικανικών οργανώσεων Ιλινόις ,Ομοσπονδία Κεφαλλήνιων “ Ὁδησσεύς” , Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Αγγλίας, Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υερσέης , Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Φιλαδέλφειας, Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας Αμερικής και Καναδά, Παν-Αρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής, Ιόνιος πολιτιστική Ομοσπονδία Αμερικής, Ομοσπονδία Ελλήνων εκπαιδευτικών Αμερικής, Παν-Ηλειακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά, Παν-Ποντιακή Ομοσπονδία Αμερικής, Παν-Μεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά , Παμμακεδονική ένωση Αμερικής, Πα-Ηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής και τον  μη κερδοσκοπικό οργανισμό Hellenic relief Fundation.

Από τους 18 οργανισμούς που αναφέρονται στην επιστολή , θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν μόνο υπογραφές και δεν αναφέρονται τα ονόματα των 14 παραγόντων, οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν υπογράψει δίπλα από το όνομα του οργανισμού που αντιπροσωπεύουν.

Η έγγραφη απάντηση που απέστειλε ο κ. Παύλος Κοτρότσιος με ημερομηνία 20 Ιουνίου , αναφέρει ότι παρέλαβε την ηλεκτρονική επιστολή την 17η Ιουνίου και λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων αδυνατεί να παραστεί, ενώ παράλληλα επισημαίνοντας ότι η επιστολή –πρόσκληση “συνυπογράφεται από διάφορες Ομοσπονδίες, εκ των οποίων ορισμένες δεν είναι μέλη του Ε.Σ. Ε. και υπάρχουν υπογραφές χωρίς ονόματα”, με αποτέλεσμα να μην είναι ξεκάθαρο ποιός και με ποιά ιδιότητα συγκαλεί την συνάντηση.

Ο κ. Κοτρότσιος επισημαίνοντας ότι μια ειλικρινής και καλοπροαίρετη συζήτηση γύρω από την λειτουργία του Ε.Σ.Ε. θα ήταν ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης τυχόν προβληματισμών και ανησυχιών, απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής στην επερχόμενη γενική συνέλευση του Ε.Σ.Ε. η οποία θα πραγματοποιηθεί 8-9 Οκτωβρίου 2015 στο Ξενοδοχείο Capital Hilton στην Washington DC. και στην διάρκεια της, αναμένεται να διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Κλείνοντας ο κ. Κοτρότσιος, αναφέρει ότι δεν προτίθεται να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία, και καλεί να παραμεριστούν οι προσωπικές διαφορές και ενωμένοι ως Έλληνες να εργαστούν για το κοινό καλό.

Η σύσκεψη των προέδρων, πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης και σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο ραντεβού των “ανησυχούντων” για την λειτουργία του Ε.Σ.Ε. παραγόντων, αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο , όπου φαντάζομαι θα ληφθούν σχετικές αποφάσεις .

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9589&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 27.06.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote