Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Τσίπρας: Δεν θέλουμε αποσπασματική συμφωνία, αλλά βιώσιμη λύση
Τσίπρας: Δεν θέλουμε αποσπασματική συμφωνία, αλλά βιώσιμη λύση Εκτύπωση E-mail
23.06.15

Τσίπρας: Δεν θέλουμε αποσπασματική συμφωνία, αλλά βιώσιμη λύση«Η ελληνική πρόταση έγινε αποδεκτή ως βάση συζήτησης», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους, μετά το πέρας της συνόδου κορυφής των κρατών - μελών της ευρωζώνης.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά κατέθεσε σήμερα την πρότασή της στους θεσμούς, καθώς και ισοδύναμα μέτρα που έχουν ως βασικό κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη. Για πρώτη φορά, είπε ο Αλ. Τσίπρας, τα βάρη δεν πηγαίνουν στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

«Προστατεύουμε μισθούς και συντάξεις, τη λαϊκή οικογένεια, τη μέση οικογένεια. Για πρώτη φορά καλούνται να επωμισθούν βάρη αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι στόχος είναι να φύγουμε οριστικά από αυτήν την κρίση, από την κρίση που έχουμε μπει εδώ και πέντε χρόνια.

«Η πρότασή μας έχει γίνει αποδεκτή ως βάση συζήτησης», τόνισε, σημειώνοντας ότι χρειάζεται να συνεχιστούν για τα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα οι διαπραγματεύσεις, ακριβώς γιατί η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί μια αποσπασματική συμφωνία. «Θέλουμε και μια βιώσιμη λύση», ανέφερε.

«Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για το επόμενο μεσοπρόθεσμο διάστημα. Κριτήριο για εμάς είναι το βιώσιμο χρέος, το ισχυρό και εμπροσθοβαρές αναπτυξιακό πακέτο», σημείωσε ο κ.Τσίπρας.

«Μετά από αυτά έχω την αίσθηση ότι η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας» , κατέληξε.

    Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

   
«Σήμερα καταθέσαμε την πρότασή μας στους θεσμούς. Μια πρόταση με ισοδύναμα μέτρα που έχει όμως ως βασικό κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη. Για πρώτη φορά τα βάρη δεν πηγαίνουν στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

    Προστατεύουμε τις συντάξεις και τους μισθούς, προστατεύουμε τη μέση οικογένεια, τη λαϊκή οικογένεια και για πρώτη φορά καλούνται να επωμιστούν βάρη αυτοί οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να τα επωμιστούν, προκειμένου να μπορέσουμε να φύγουμε οριστικά από αυτή την κρίση.

    Από αυτή την κρίση που έχουμε μπει εδώ και πέντε χρόνια. Η πρότασή μας έχει γίνει αποδεκτή ως βάση συζήτησης από τους θεσμούς, χρειάζεται όμως να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για λίγες ώρες, τα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα, ακριβώς γιατί δεν επιθυμούμε μια αποσπασματική και περιορισμένη χρονικά συμφωνία.

    Θέλουμε μια συνολική και βιώσιμη λύση που θα συνοδεύεται από ένα ισχυρό αναπτυξιακό πακέτο και ταυτόχρονα, θα καθιστά βιώσιμη την ελληνική οικονομία και τη δυνατότητα της χώρας πολύ σύντομα να μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της. Αυτό σημαίνει ότι στόχος μας είναι να έχουμε εξασφαλίσει και τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας απολύτως για το επόμενο μεσοπρόθεσμο διάστημα.

    Συνεπώς, κριτήριο η κοινωνική δικαιοσύνη, ισοδύναμα μέτρα αποδεκτά από τους θεσμούς. Κριτήριο για εμάς η οικονομική βιωσιμότητα, το βιώσιμο χρέος, το ισχυρό και εμπροσθοβαρές αναπτυξιακό πακέτο.

    Μετά από όλα αυτά έχω την αίσθηση ότι πλέον - για να χρησιμοποιήσω μια φράση που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι - η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας. Ευχαριστώ πολύ»

ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9585&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων