Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow Κρείτον το σιγάν ;
Κρείτον το σιγάν ; Εκτύπωση E-mail
23.06.15

Νέα Υόρκη –Του Σάκη Σερέτη

 

 

Αν δεν με απατά η μνήμη μου, το 2010 αποκαλύφθηκαν επίσημα στην Βουλή των Ελλήνων τα σεμινάρια δημοσιογραφίας εκ μέρους της Τρόϊκας, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο, ποτέ δεν μάθαμε τα ονόματα των “μαθητών”!!!

Τώρα πάλι, μετά τον θόρυβο των δηλώσεων του Π. Ρουμελιώτη, περί εκπαίδευσης δημοσιογράφων στην Ελλάδα και στην Αμερική εκ μέρους του ΔΝΤ, επικρατεί η ανάλογη σιωπή...

 

Ωστόσο, η Ελληνική κοινωνία αναζητά υπεύθυνες απαντήσεις και αφού μέχρι τώρα δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί κάτι διευκρινιστικό από τους θεσμικούς παράγοντες, το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, στρέφεται προς την πλευρά των δημοσιογράφων και αναμένει επιτελώντας το καθήκον τους , να πράξουν το αυτονόητο .

 

 

 

Όσον αφορά αυτούς οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτά τα σεμινάρια με βασικό στόχο την πληροφόρηση του κοινού, ας βγουν επιτέλους ανοιχτά να εξηγήσουν, ότι αυτό που έκαναν, ήταν απλά μια ενημέρωση βρε αδερφέ... και πως δεν έκαναν πλάτες στο ΔΝΤ .

Βεβαίως σε όλη αυτή την ιστορία, η Ελληνική κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν έχει πει την τελευταία λέξη και φαντάζομαι ότι εφόσον τα ονόματα των “εκπαιδευόμενων” δημοσιογράφων από το ΔΝΤ φτάσουν στην Βουλή, κάποια στιγμή, θα πρέπει να ζητηθεί κάτι αντίστοιχο και από την Κομισιόν.

Και τότε, θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος της πολιτικής βούλησης των κυβερνώντων!!!

 

 

***Έχασε το μέτρο …

 

 

Την Παλαιστίνη, ζήτησε ο γνωστός επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Ευστάθιος Βαλιώτης, να συμπεριληφθεί στον προτεινόμενο από τον καθηγητή Ασερ Ματαθία, κατάλογο των συμμάχων χωρών της γενέτειρας, κατά την διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης για τα εθνικά μας θέματα, που διοργανώθηκε πρόσφατα από την Ελληνική Ομοσπονδία στην Αστόρια και η συμπεριφορά του καθηγητή στο επίμαχο αίτημα, οφείλω να ομολογήσω ότι δεν ήταν καθόλου ψύχραιμη.

 

 

 

 

 

***Με το γάντι…

Όταν μιλάει κανείς για εθνικά θέματα, είναι πάρα πολύ δύσκολο να μην αφήνει και το συναίσθημα να παίρνει μέρος σε αυτή την κουβέντα, ωστόσο εάν θέλουμε να κερδίζουμε στην διεθνή αρένα, απαιτείται μια ψύχραιμη ανάλυση των δικών μας θεμάτων, καθώς ο κόσμος είτε το θέλουμε, είτε μας αρέσει , είτε δεν μας αρέσει , δεν μας κοιτά συναισθηματικά, αλλά μας κοιτάζει συμφεροντολογικά, γεγονός που επιβάλλει να πωλούμε και εμείς στους άλλους, αυτό που θέλουν να αγοράσουν. Θεωρώ ότι η καλύτερη άμυνα για την πατρίδα στο πλαίσιο των δικαίων της, επιβάλλει να ξέρουμε ποιοι είμαστε, ποιες είναι οι δυνατότητες μας και φυσικά μέσα από σωστή προετοιμασία να έχουμε καθαρούς στόχους και σχέδιο”.

Αυτό είναι ένα απόσπασμα από τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην διάρκεια της ημερίδας Εθνικών θεμάτων που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Νέας Υόρκης την προηγούμενη Κυριακή, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας πρέσβης Γεώργιος Ηλιόπουλος στην Νέας Υόρκη και τα συμπεράσματα δικά σας.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9583&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 23.06.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων