Αρχική arrow EDITORIAL arrow Των Εθνικών μας Θεμάτων η ενημέρωση…
Των Εθνικών μας Θεμάτων η ενημέρωση… Εκτύπωση E-mail
18.06.15

Των Εθνικών

μας Θεμάτων

η ενημέρωση…

 

 

Νέα Υόρκη –Του Σάκη Σερέτη

 

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά μετά από την τετραετή άγονη - όσον αφορά στα εθνικά Θέματα- θητεία του προηγούμενου προέδρου Ηλία Τσεκερίδη , όπου η επιτροπή Εθνικών θεμάτων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, έδειξε ότι λειτουργεί και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της που απορρέουν από τον εσωτερικό κανονισμό του οργανισμού, πραγματοποίησε σύμφωνα με τις δυνατότητες που διαθέτει, μια “ενημερωτική” εκδήλωση αφιερωμένη στα Εθνικά θέματα της γενέτειρας.

Η εκδήλωση ευτύχησε να διεξαχθεί παρουσία περίπου 120-130 Ομογενών από διαφορετικά γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας , των οποίων όμως ο μέσος όρος ηλικίας, ήταν πάνω από τα 50 και η εμφανής απουσία της νεότερης γενιάς , θεωρώ ότι θα πρέπει να απασχολήσει πολύ σοβαρά τους διοργανωτές , αλλά και όλους τους υπόλοιπους Ομογενείς, που μέσω της ενασχόλησης τους με τα κοινά, προσπαθούν να προωθήσουν τις απόψεις τους σχετικά με την άσκηση εξωτερικής πολιτικής της Γενέτειρας.

 

Στην ημερίδα που διοργανώθηκε με τίτλο “ Ελληνισμός και Εθνικά Θέματα –Ενεργοποίηση και Νίκη” . ακούστηκαν διάφορες ιστορικές καταγραφές και γεγονότα , όπως επίσης και οι σεβαστές γνώμες όλων των ομιλητών.

 

Ωστόσο, “απουσίαζε” η επίσημη ενημέρωση από την πλευρά του Ελληνικού και του Κυπριακού κράτους, η οποία φαντάζομαι θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί , εφόσον ενδιέφερε τους διοργανωτές και φυσικά είχε ζητηθεί εγκαίρως .

 

Βεβαίως αυτό το γεγονός , δεν απαξιώνει τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες των μελών της επιτροπής Εθνικών θεμάτων , αλλά επειδή θεωρώ ότι το ζητούμενο, δεν είναι η ενημέρωση μέσω θερμών πατριωτικών λόγων ενώπιον ενός περιορισμένου ακροατηρίου, αναρωτιέμαι εάν στην επόμενη ενημερωτική ημερίδα της Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων , θα μπορούσαν να έχουν θέση κάποιοι Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι , των οποίων η παρουσία θα αποτελέσει κίνητρο ευρύτερης συμμετοχής , όπως επίσης και των χιλιάδων νέων Ελληνικής καταγωγής, που λόγω της οικονομικής κρίσης μετανάστευσαν τα τελευταία χρόνια στην Νέα Υόρκη .

 

Ας το σκεφθούν και αυτό, οι δονούντες τα σήμαντρα του πατριωτισμού στην Ομοσπονδία …

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9571&Itemid=29

Τελευταία ανανέωση ( 28.06.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων