Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ιταλία: Δεκάδες βάρκες γεμάτες μετανάστες
Ιταλία: Δεκάδες βάρκες γεμάτες μετανάστες Εκτύπωση E-mail
07.06.15

Αφιξη μεταναστών στο λιμάνι Ρέτσιο Καλάμπρια της ΙταλίαςΜε την Ευρωπαική Ενωση να μην έχει ακόμα αποφασίσει πως θα διαχειριστεί τη μεταναστευτική κρίση, τα τελευταία 24ωρα η Μεσόγειος έχει γεμίσει βάρκες. Δεκάδες ήταν οι επιχειρήσεις διάσωσης τα τελευταία 24ωρα ανοικτά της Λιβύης, ήδη πάνω από 2.000 μετανάστες μεταφέρονται στην Ιταλία με ιταλικά, ιρλανδικά και γερμανικά σκάφη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται κι άλλες επιχειρήσεις, μετά το σήμα του ιδιωτικά χρηματοδοτούμενου offshore σταθμoύ βοήθειας μεταναστών MOAS ότι έχουν εντοπιστεί άλλες επτά βάρκες ασφυκτικά γεμάτες με μετανάστες.

Η ιταλική ακτοφυλακή που συντονίζει αυτές τις επιχειρήσεις από την Ρώμη δεν επιβεβαιώνει τον αριθμό των διασωθέντων, ωστόσο ανέφερε ότι περίπου 12 βάρκες έχουν εντοιστεί και ότι οι διασώσεις συνεχίζονται.

Το πρώτο πεντάμηνο του 2015 εχουν φθάσει στην Ιταλία 46.500 μετανάστες, αριθμός αυξημένος κατά 12% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014, εκτιμά ο ΟΗΕ, την ώρα που η ιταλική κυβέρνηση υπολογίζει ότι συνολικά φέτος θα δεχθεί 200.000 ανθρώπους, δηλαδή 30.000 περισσότερους από πέρσι.

Η κλιμακούμενη αναρχία και το χάος που βασιλεύει στη Λιβύη διευκολύνει τους δουλέμπορους- σχολιάζει το Reuters- που κερδίζουν κατά μέσο όρο από κάθε βάρκα, 80.000 ευρώ.

Η MOAS, που λειτουργεί αυτή την πλατφόρμα διάσωσης μεταναστών μαζί με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, ανακοίνωσε ότι το πλοίο της Phoenix έσωσε 372 ανθρώπους από μια μόνο βάρκα, στην πλειοψηφία τους πρόσφυγες από την Ερυθραία. Το ιτλαικό ναυτικό από την άλλη, δήλωσε ότι ένα από ταπ λοία του προσπαθεί ακόμα να ολοκληρώσει την μετεπιβίβαση 560 ανθρώπων από μια ξύλινη βάρκα, ενώ 316 άλλοι βρίσκοτναι ήδη εν πλώ για την Ιταλία.

efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9544&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote