Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow Μικρά και ενοχλητικά του Ιουνίου
Μικρά και ενοχλητικά του Ιουνίου Εκτύπωση E-mail
05.06.15

Του Σάκη Σερέτη

 

 

***Το γεφύρι της Αρτας και οι υπεύθυνοι αρχιμάστορες της κραταιάς…

 

 

Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια, από την ημερομηνία έναρξης των εργασιών εγκατάστασης του συστήματος κλιματισμού στο κτήριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης και το έργο ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί , γεγονός που παραπέμπει σε ολιγωρία των διοικούντων τον Οργανισμό .

Μόλις πριν από λίγες ημέρες έμαθα ότι έχουν χαθεί τα πρωτότυπα αυθεντικά σχέδια που αφορούν στην εγκατάσταση του συστήματος κλιματισμού , με αποτέλεσμα να κωλυσιεργεί ο τελικός έλεγχος από τις αρμόδιες πολεοδομικές αρχές της Νέας Υόρκης, ενώ η απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει η κεντρική αίθουσα στο “Σταθάκειο”, αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα της αδιαφορίας και του ωχαδερφισμού…..

 

 

***Έλαμψε δια της απουσίας του το Ιερατείο του Αγίου Νικολάου Φλάσιγκ

 

 

Παρακολουθώντας τις πρόσφατες τελετές αποφοίτησης του προ-νηπιαγωγείου , νηπιαγωγείου και κάποιων τάξεων του Ελληνικού δημοτικού απογευματινού σχολείου του Αγίου Νικολάου στο Φλάσιγκ, διαπίστωσα την απουσία των Ιερέων της Κοινότητας , γεγονός που προκάλεσε αρνητικά σχόλια εκ μέρους των γονέων και κηδεμόνων, οι οποίοι έκαναν την ίδια διαπίστωση με τον γράφοντα.

Ωστόσο επειδή στην συγκεκριμένη κοινότητα γνωρίζω ότι υπηρετούν 2-3 ιερείς , φαντάζομαι ότι θα πρέπει να συνέβη κάτι πολύ πιο σοβαρό, από την σχολική τελετή αποφοίτησης σε όλους τους Ιερείς , ώστε να μην καταφέρουν να παραστούν σε καμία από τις δυο εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες ….

Εκτός, εάν η τελετή αποφοίτησης των μαθητών του απογευματινού σχολείου, δεν υπάγεται στην κατηγορία των σημαντικών εκδηλώσεων της κοινότητας….

 

 

***“Κανείς μόνος του στην κρίση”

 

 

Μια αρκετά αξιόλογη προσπάθεια ενημέρωσης των Ομογενών της Νέας Υόρκης σχετικά με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην γενέτειρα , πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 27 Μαΐου στην έδρα του συλλόγου Κεφαλλήνιων “Κέφαλος” στην Αστόρια με ομιλητές τους καθηγητές Χρήστο Γιοβανόπουλο και Μάκη Μουζέλη.

Ωστόσο, η εκδήλωση από πλευρά προσέλευσης του κοινού δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, γεγονός που θα πρέπει, να μας απασχολήσει πολύ σοβαρά σαν ισότιμα μέλη της μεγάλης Ελληνικής Κοινότητας που διαπρέπει για πολλές δεκαετίες εδώ στην Νέα Υόρκη .

Θεωρώντας ότι η εμπράγματη έκφραση Αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο μας , δεν αποτελεί προνόμιο, ή, υποχρέωση κάποιων συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων , ευελπιστώ στην δραστηριοποίηση όλων των Ομογενών και ιδιαίτερα κάποιων προβεβλημένων Ομογενειακών οργανώσεων , οι οποίες με τις αποδεδειγμένα ισχυρές οικονομικές βάσεις που διαθέτουν , θα μπορούσαν να απαλύνουν τον πόνο έστω και λίγων συμπατριωτών μας.

Ας το σκεφθούν σοβαρά οι διοικούντες τέτοιες οργανώσεις και ας πράξουν ανάλογα …

 

 

***Ο “καθυστερημένος” οικονομικός απολογισμός της παρέλασης

 

 

Έχουν περάσει ήδη δυο μήνες από την παρέλαση και η διοργανώτρια Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, ακόμη δεν έχει προετοιμαστεί , προκειμένου να δεχτεί τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της παρέλασης από την αρμόδια εξελεγκτική επιτροπή.

Με δεδομένο ότι οι εργασίες της Ομοσπονδίας ολοκληρώνονται στα τέλη Ιουνίου και μετά ακολουθεί η περίοδος των διακοπών ,κάποιος θα πρέπει να ενημερώσει τον ταμία της Ομοσπονδίας, ότι υπάρχουν κανονισμοί, που προβλέπουν την ολοκλήρωση ελέγχου των οικονομικών της παρέλασης σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και όχι όποτε βολεύει τους εκάστοτε εκλεγμένους….

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9540&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 23.06.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote