Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
"Αλλαγές με συναίνεση" Εκτύπωση E-mail
17.12.07
Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Απασχόλησης. Στόχος της κυβέρνησης είναι με υπευθυνότητα και με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση να προχωρήσει σε μια βιώσιμη και δίκαιη λύση για το Ασφαλιστικό, τόνισε κατά την τελετή η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

Η νέα υπουργός επανέλαβε τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού, πως δεν πρόκειται οι αλλαγές να αγγίξουν τα όρια ηλικίας, τις εισφορές και τις συντάξεις και κάλεσε τους κοινωνικούς εταίρους να συμβάλουν με τις θέσεις τους. Ο απερχόμενος υπουργός Βασίλης Μαγγίνας ευχαρίστησε όλους για την συνεργασία που είχε αλλά και τους συνδικαλιστές ακόμη και αυτούς που διαφωνούσαν. Νωρίτερα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού, έγινε η ορκωμοσία της νέας υπουργού. Είναι σταθερή και απαρέγκλιτη η θέση της κυβέρνησης να προχωρήσει η ασφαλιστική μεταρρύθμιση χωρίς αλλαγές. Οι όποιες αλλαγές θα γίνουν με στόχο τη δημιουργία ενός βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος, σε βάθος χρόνου προς όφελος των Ελλήνων πολιτών και της κοινωνίας, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν τη νέα υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και τον απερχόμενο υπουργό Βασίλη Μαγγίνα οι υπάλληλοι του υπουργείου.

Η κα Πετραλιά ευχαρίστησε τον προκάτοχό της χαρακτηρίζοντας σημαντική τη συνεισφορά του και τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι μια βιώσιμη και δίκαιη λύση για το Ασφαλιστικό. Παράλληλα δήλωσε πως θα ακολουθήσει τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για δικαιότερο ασφαλιστικό σύστημα, με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, χωρίς να θιγούν δικαιώματα των ασφαλισμένων.

Η νεά υπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια και είπε ότι απαιτούνται ρεαλιστικές λύσεις.

Ως προς τις παραμετρικές αλλαγές, είπε ότι δεν θα αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων, δεν θα αυξηθούν οι εισφορές και δεν θα αυξηθούν τα γενικά, όμως, όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση.

Επίσης, κάλεσε τους κοινωνικούς εταίρους να συμβάλουν έστω και τώρα με τις θέσεις τους, προαναγγέλλοντας νέο κύκλο συναντήσεων μαζί τους.

Με ευχαριστίες και ευχόμενος καλή επιτυχία στην κα Πετραλιά, αποχώρησε από το υπουργείο Απασχόλησης ο Βασίλης Μαγγίνας

Φανερά συγκινημένος και χωρίς να κάνει καμία αναφορά στις αποκαλύψεις εφημερίδων, ο κ. Μαγγίνας μίλησε για την πολύ καλή συνεργασία που είχε με τους πολιτικούς αλλά και τους διοικητικούς παράγοντες του υπουργείου.

"Με υπευθυνότητα και ευαισθησία"

Νωρίτερα και ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού έγινε η ορκωμοσία της νέας υπουργού Απασχόλησης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε στην κα Πετραλιά "καλή επιτυχία στο έργο της" και συζήτησε για λίγο με τον κ. Καραμανλή για το επικείμενο ταξίδι του στη Μόσχα.

Η υπουργός Απασχόλησης σε δήλωσή της τόνισε μεταξύ άλλων ότι "με υπευθυνότητα και ευαισθησία θα προχωρήσουμε για ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό, χωρίς καθυστερήσεις" και πρόσθεσε ότι αυτό το οφείλουμε στους εργαζόμενους και στην επόμενη γενιά, τονίζοντας ότι θα επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο πρωτοσύγκελος της αρχιεπισκοπής Θωμάς Συνοδινός, τον οποίο τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και η νέα υπουργός ρώτησαν για την πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Ο πρωτοσύγκελος τόνισε ότι η κατάσταση της υγείας του Χριστόδουλου είναι σταθερή.

Η νέα υπουργός θα έχει συνεχείς συσκέψεις με τους συνεργάτες της προκειμένου να ετοιμάσει και την ομιλία της στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

"Επιδίωξη η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση"

Κεντρική κυβερνητική επιλογή είναι να προχωρήσει η ασφαλιστική μεταρρύθμιση με στόχο την εξασφάλιση, σε βάθος χρόνου, ενός ασφαλιστικού συστήματος προς όφελος των Ελλήνων πολιτών, τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος τη Δευτέρα. Όλα τα μέτρα, είπε, λαμβάνονται προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν είναι αυτοσκοπός, πρόσθεσε ο Ευάγγελος Αντώναρος και συμπλήρωσε πως οι προτάσεις της κυβέρνησης δεν έχουν να κάνουν με την αλλαγή του προσώπου στην κορυφή του υπουργείου Απασχόλησης.

Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στην υποβολή προτάσεων, σημείωσε, προσθέτοντας ότι "αρκεί αυτοί που μιλούν για προτάσεις να τις καταθέτουν κιόλας".

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση επεδίωξε τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση για το ασφαλιστικό. "Άλλοι δεν προσήλθαν στον διάλογο", είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αντώναρος είπε ότι ο Βασίλης Μαγγίνας είχε την ευθιξία να θέσει την παραίτηση του στη διάθεση του Πρωθυπουργού ο οποίος την έκανε αποδεκτή, και πρόσθεσε ότι η συνεισφορά του πρώην υπουργού στο Ασφαλιστικό ήταν ουσιαστική.

Σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση


Η πολιτική της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό δεν είναι πολιτική Μαγγίνα ή Πετραλιά, αλλά πολιτική Καραμανλή, θνησιγενής και καταδικασμένη στην συνείδηση του ελληνικού λαού, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης.

Σχολιάζοντας την παραίτηση Μαγγίνα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι "μπορεί να υπάρχει και παρασκήνιο που δεν το ξέρω, αυτό όμως που μπορώ να πω είναι: Δυνατά, μαχητικά, ανυποχώρητα οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι αγρότες, πρέπει να προχωρήσουν αξιοποιώντας τις όποιες δυσκολίες έχει η κυβέρνηση. Πρέπει να αχρηστεύσουμε τη βόμβα που ετοιμάζεται να εξαπολύσει η κυβέρνηση, και με την κα Πετραλιά υπουργό, και που αφορά τα ζωτικά ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων".

Η κα Παπαρήγα πρόσθεσε ότι "η μεγάλη ευθύνη που πήρε πάνω του ο κ. Μαγγίνας να μετατρέψει ένα αναψυκτήριο σε σπίτι, εφ’ όσον φαίνεται ότι όλα τα πράγματα είναι έτσι, έβγαλε στην επιφάνεια τις αιτίες που η Αττική έχει γίνει αυτό το τέρας που έχει γίνει".

"Κάνει λάθος ο πρωθυπουργός αν νομίζει ότι, με την αλλαγή κάθε 2-3 μήνες του υπουργού Απασχόλησης, θα εκτονώσει την οργή των πολιτών για την αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης. Η κοινωνία ζητάει αλλαγή πολιτικής και υπεράσπισης των κεκτημένων. Το μήνυμα δόθηκε στις 12 Δεκέμβρη και συνεχίζει να δίνεται με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Όσο πιο γρήγορα το λάβει η κυβέρνηση τόσο καλύτερα και για τη χώρα και για τον εαυτό της", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων πως σχολιάζει την αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Απασχόλησης, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε: "Ενώ η Κυβέρνηση ήθελε να λιγοστέψει τους συνταξιούχους, η ίδια τους αυξάνει. Ήδη έχουμε τρεις συνταξιούχους Υπουργούς Εργασίας. Δε ξέρω, ίσως ο κ. Καραμανλής σκέφθηκε σημειολογικά και έβαλε Υπουργό την κα Πάλλη. Ίσως αναγνωρίζει την Πάλη των Τάξεων εις βάρος των μεθοδεύσεων της Κυβέρνησής του".

ert





Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=954&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 17.12.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote