Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Το κίνημα “Αλληλεγγύη για όλους” στην Αστόρια Νέας Υόρκης
Το κίνημα “Αλληλεγγύη για όλους” στην Αστόρια Νέας Υόρκης Εκτύπωση E-mail
29.05.15

Το κίνημα

“Αλληλεγγύη

για όλους”

στην Αστόρια

Νέας Υόρκης

 

Νέα Υόρκη –του Σάκη Σερέτη

Με κεντρικό σύνθημα “κανείς μόνος του στην κρίση” και με την υποστήριξη των προοδευτικών περιοδικών ”Νation” , “Jacobin” και των εκδόσεων “VERSO” , η “Αριστερή Κίνηση Νέας Υόρκης” πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης 27 Μαΐου εκδήλωση ενημερωτικού χαρακτήρα στην Αστόρια της Νέας Υόρκης .

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην έδρα του συλλόγου Κεφαλλήνιων Νέας Υόρκης “Κέφαλος” στην Αστόρια και οι ομογενείς που έδωσαν το παρών, είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν εκτενώς σχετικά με τις δράσεις του κινήματος “Αλληλεγγύη για όλους”.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο επισκέπτης καθηγητής του Πανεπιστημίου Westminster στο Λονδίνο Χρήστος Γιοβανόπουλος, ο οποίος είναι ένας από τους ιδρυτές του κινήματος “Αλληλεγγύη για όλους”, καθώς επίσης και υπεύθυνος στην διεθνή υποστήριξη κοινωνικών δομών, ενώ ο δεύτερος ομιλητής ήταν ο καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Μάκης Μουζέλης.

Επισημαίνοντας τον ενημερωτικό σκοπό της επίσκεψης του στην Αμερική ο κ. Χ.Γιοβανόπουλος , αναφέρθηκε σε μια σειρά δράσεων του κινήματος, οι οποίες αφορούν κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, κοινωνικά παντοπωλεία, δωρεάν διανομή τροφίμων, δίκτυα παραγωγών – καταναλωτών “Χωρίς Μεσάζοντες”, υποστηρικτικά μαθήματα και σχολεία αλληλεγγύης, ανταλλακτικά – χαριστικά παζάρια, τράπεζες χρόνου και κοινωνικά νομίσματα, στέκια και χώρους εναλλακτικής ψυχαγωγίας, δομές νομικής υποστήριξης και αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας , οι οποίες υλοποιούνται με την συμμετοχή περίπου 20.000 εθελοντών σε καθημερινή βάση από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο.

Στην ανυπαρξία του κοινωνικού κράτους και στις συνθήκες απίστευτης φτώχιας που επικρατούν στην γενέτειρα εστίασε ο Πανεπιστημιακός δάσκαλος Μάκης Μουζέλης , ο οποίος απευθυνόμενος στο κοινό , ζήτησε την συμμετοχή της Ομογένειας στον αγώνα ανατροπής της κρίσης και αντίστασης ενάντια στην εξαθλίωση.

Εντυπωσιασμένος από τις δράσεις του κινήματος “Αλληλεγγύη για όλους” δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Κεφαλλήνιων “Κέφαλος” Νίκος Αλυσανδράτος , ο οποίος ζήτησε από τους ομιλητές, να υποδείξουν στους Ομογενείς τον καλύτερο τρόπο στήριξης της Ελληνικής κοινωνίας .

Η απάντηση δόθηκε από τον κ. Χρήστο Γιοβανόπουλο , ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην ύπαρξη καταλόγων που αναρτώνται στο διαδίκτυο και αφορούν στις ανάγκες των διαφόρων γεωγραφικών διαμερισμάτων της γενέτειρας, στην συνέχεια παρέπεμψε τους ομογενείς σ την επίσημη ιστοσελίδα κινήματος www.solidarity4all.gr , από όπου θα μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9519&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 31.05.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων