Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παρέμβαση ΗΠΑ: Ανάγκη να τα βρουν Ελλάδα και δανειστές
Παρέμβαση ΗΠΑ: Ανάγκη να τα βρουν Ελλάδα και δανειστές Εκτύπωση E-mail
27.05.15

Παρέμβαση ΗΠΑ: Ανάγκη να τα βρουν Ελλάδα και δανειστές Την προειδοποίηση ότι μια αποτυχία στην επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας-δανειστών θα βλάψει τους Έλληνες και θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία, απηύθυνε Αμερικανός αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Αμερικανική παρέμβαση στο ΔΝΤ για να κάμψει τις αντιστάσεις του στη διαπραγμάτευση με την Αθήνα και να ανοίξει ο δρόμος για την τελική συμφωνία συμφωνήθηκε να γίνει στη σύνοδο των ηγετών των 7 πλουσιότερων χωρών του κόσμου (G7) κατόπιν τηλεφωνικής επαφής του Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιου.

Όπως αποκαλύπτουν τα Νέα, ο αξιωματούχος των ΗΠΑ φέρεται να διαβεβαίωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό αμέσως μετά την τριμερή σύνοδο στη Ρίγα ότι θα αναληφθούν πρωτοβουλίες από τις ΗΠΑ για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο.

Το δημοσίευμα επικαλείται απόρρητη ενημέρωση που έγινε στο Μαξίμου από τις ελληνικές διπλωματικές υπηρεσίες στις ΗΠΑ σύμφωνα με την οποία, ο Τζακ Λιού εμφανίστηκε να πείστηκε μετά την επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα για την αναγκαιότητα άμεσης προώθησης λύσης και συμφωνίας.

Μάλιστα, ο Αμερικανός υπουργός -αναφέρει η εφημερίδα- πείστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα ότι οι κινήσεις καλής θέλησης από την ελληνική πλευρά "δεν είναι δυνατό να αναμένονται σε τομείς εργασιακών σχέσεων ή συντάξεων όπου η Ελλάδα έχει υπερβεί τα όριά της".

Ωστόσο φέρεται να κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να ρίξει τώρα όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο τραπέζι την καλύτερή του πρόταση ώστε να δώσει την ευκαιρία και στην άλλη πλευρά να κάνει το βήμα εμπρός.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ανταπόκριση από την Ουάσινγκτον του Μιχάλη Ιγνατίου το βράδυ του Σαββάτου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, o κ. Τσίπρας διεμήνυσε στον Αμερικανό υπουργό ότι η Ελλάδα δεν έχει χρήματα να πληρώσει τη δόση του ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου, ενώ παράλληλα ζήτησε από τον κ. Λιου να εξεταστεί το ενδεχόμενο οι τρεις δόσεις που πρέπει η Ελλάδα να αποπληρώσει τον Ιούνιο στο ΔΝΤ (η πρώτη είναι 300 εκατ. ευρώ στις 5 Ιουνίου) να ενοποιηθούν σε μία, η οποία να αποπληρωθεί στα μέσα Ιουνίου ή προς το τέλος του μήνα.

ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9510&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote