Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Προφυλακίζεται με βούλευμα ο «δράκος» του facebook
Προφυλακίζεται με βούλευμα ο «δράκος» του facebook Εκτύπωση E-mail
22.05.15

Στη φυλακή οδηγείται τελικά ο 22χρονος που κατηγορείται για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, καθώς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο , με βούλευμά του, τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισής του, αίροντας έτσι τη διαφωνία ανάμεσα στον ανακριτή και τον εισαγγελέα. Πρόκειται για τον αποκαλούμενο «δράκο» του facebook, o οποίος είχε συλληφθεί πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ύστερα από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο 22χρονος, ο οποίος είναι γόνος εύπορης οικογένειας των Αθηνών που ασχολείται με εμπόριο αθλητικών ειδών, μέσα από τη σελίδα του στο Facebook δημιουργούσε βίντεο πορνογραφίας με «πρωταγωνίστριες» ανήλικες κοπέλες. Αφού πρώτα γινόταν «φίλος» με τα ανήλικα κορίτσια, ηλικίας 13 έως 15 ετών, στη συνέχεια υπέκλεπτε τις φωτογραφίες που εκείνες είχαν «ανεβάσει» στο προφίλ τους.

Έπειτα, έχοντας στα χέρια του αυτό το υλικό και... αξιοποιώντας τις γνώσεις που διαθέτει στο μοντάζ, τοποθετούσε τα πρόσωπα των ανήλικων κοριτσιών πάνω σε αυτά πρωταγωνιστριών πορνό, δημιουργώντας έτσι βίντεο παιδικής πορνογραφίας. Κατόπιν επικοινωνούσε με τα θύματά του και τα εκβίαζε ότι θα διοχετεύσει το υλικό στον οικογενειακό και φιλικό τους περίγυρο.

Με τον τρόπο αυτό, ο κατηγορούμενος έπειθε τα ανήλικα κορίτσια να προβαίνουν διαδικτυακά σε ακατονόμαστες πράξεις με ερωτικά παιχνίδια και ο ίδιος κατέγραφε τα πάντα. Οπως προέκυψε, για μια 14χρονη είχε καταγράψει 14 βίντεο, σκηνοθετώντας ερωτική ταινία μιας ώρας.

Η έρευνα για τον εντοπισμό του 22χρονου έγινε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στην κατοχή του βρέθηκαν εκατοντάδες βίντεο με ανάλογο περιεχόμενο, τα οποία κατασχέθηκαν.

Μετά τη σύλληψή του στις 14 Μαΐου, ο 22χρονος κατηγορούμενος οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη και ο νεαρός βρέθηκε αντιμέτωπος με τις κατηγορίες για παραβάσεις διατάξεων των άρθρων 348Α Π.Κ. «Πορνογραφία Ανηλίκων», 348Γ Π.Κ. «Πορνογραφικές Αναπαραστάσεις Ανηλίκων», πράξεις τελεσθείσες μέσω διαδικτύου.

Διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα

Στη συνέχεια οδηγήθηκε σε ανακριτή για να απολογηθεί. Ωστόσο, μετά την απολογία του ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν ως προς την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή του, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να κρατηθεί μέχρι σήμερα φρουρούμενος σε κατ' οίκον περιορισμό στο σπίτι του, που βρίσκεται στα βόρεια προάστια.

Τότε ο εισαγγελέας είχε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να κριθεί προφυλακιστέος για τις πράξεις του, ενώ ο ανακριτής ότι θα πρέπει να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής σχημάτισε την άποψη ότι ο 22χρονος δεν είχε αντιληφθεί ότι τα θύματά του ήταν ανήλικες. Αντίθετα, ο εισαγγελέας πείστηκε ότι είχε γνώση και γι' αυτό ζήτησε την προφυλάκισή του.

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9500&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote