Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συναντήσεις Μέρκελ-Ολάντ με Τσίπρα στη Ρίγα
Συναντήσεις Μέρκελ-Ολάντ με Τσίπρα στη Ρίγα Εκτύπωση E-mail
20.05.15

Την ανάγκη να επιταχυνθούν οι συνομιλίες με την Ελλάδα προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη δόση, καθώς στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για να βρεθεί -όπως επιδιώκεται- λύση μέχρι τέλος Μαϊου, επεσήμαναν τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, όσο και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ σε κοινή συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο, όπου πήραν μέρος σε συνάντηση για την κλιματική αλλαγή.

«Θα συναντήσουμε τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα στην Ρίγα (στην Σύνοδο Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης της ΕΕ) και θα δούμε τότε αν θα δοθεί η δυνατότητα για συνομιλίες. Οι συνομιλίες πρέπει βεβαίθως να επιταχυνθούν. Επιθυμούμε να γίνει ουσιαστική πρόοδος στο φόρουμ όπου λαμβάνονται αποφάσεις, όπως στο Brussels Group, διότι η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου προβλέπει να υπάρχει πρόγραμμα ως το τέλος Μαϊου και αυτό ειναι απαραίτητο, καθώς η παράταση τελειώνει στο τέλος Ιουνίου. Όλοι ενδιαφερόμαστε να ολοκληρώσουμε ως το τέλος Μαϊου. Όταν θα του μιλήσουμε, σίγουρα θα το θέσουμε», δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του Φρανσουά Ολάντ:

«Πρέπει να επιταχύνουμε, διότι το τέλος Μαϊου πλησιάζει γρήγορα. Η Ελλάδα έχει και ανάγκη χρηματοδότησης, η οποία δεν μπορεί πλέον να περιμένει. Πρέπει να βρεθούν πόροι. Θα έχουμε την ευκαιρία, όπως το κάνουμε συχνά, να μιλήσουμε με τον κ. Τσίπρα και στην Ρίγα και εκεί θα μιλήσουμε με μια φωνή», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, αλλά θέλουμε και να βρούμε μια μακροπρόθεσμη λύση ώστε να μην έχουμε πάντα αυτή την ανασφάλεια. Αυτό είναι προς το συμφέρον όλων - Ελλάδας και ΕΕ - αυτό είναι το πνεύμα το οποίο μας οδηγεί και σίγουρα θα μας οδηγήσει και τις επόμενες ημέρες. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε έως το τέλος Μαϊου να βρίσκονται λύσεις στο τραπέζι», κατέληξε.

ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9492&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote