Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ
ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ Εκτύπωση E-mail
18.05.15

ΜΙΚΡΑ

ΚΑΙ

ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ

Νέα Υόρκη –του Σάκη Σερέτη

***Περγαμηνές προώθησης …

Τελικά όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά της Ομογένειας, διεκδικώντας, ή κατέχοντας υψηλές θέσεις σε πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις , νομίζω ότι έφτασε η ώρα να συνεννοηθούν και να αφήσουν στην άκρη τα πιστοποιητικά κομματικής καταλληλότητας και νομιμοφάνειας , καθόσον οι καιροί έχουν αλλάξει και αυτoύ του είδους οι πρακτικές, δεν έχουν πλέον καμία απήχηση στην σημερινή κοινωνία.

Άλλωστε, ο καθένας από αυτούς , κρίνεται από τις “αποσκευές” που κουβαλάει και όχι από την οποιαδήποτε κομματική ταυτότητα διαθέτει , καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων, μια καλόπιστη ερμηνεία των -σε ανύποπτο χρόνο -εξωτερικευμένων προθέσεων τους, αποκαλύπτει χαλαρά τους πραγματικούς …λόγους που επέλεξαν να ασχοληθούν με τα κοινά, γεγονός που επιβεβαιώνει το αβυσσαλέο χάος που τους χωρίζει με την δημοκρατική δομή αυτών των οργανισμών.

Παρεμπιπτόντως, θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτά τα “πιστοποιητικά” και οι “περγαμηνές” προώθησης , εξακολουθούν να εκδίδονται από μια δράκα, “θεοσεβούμενων” δήθεν επιφανών παραγόντων, οι οποίοι τις τελευταίες δυόμισι δεκαετίες, ακολουθώντας πιστά την πρακτική του διαίρει και βασίλευε , καταφέρνουν να επιπλέουν στην σούπα των ομογενειακών οργανώσεων της περιοχής Μείζονος Νέας Υόρκης.


***Διασταύρωση πριν την σταύρωση…

“ Η άσκηση κριτικής και η αντιπολίτευση είναι προϋποθέσεις για την επιτυχία και την πρόοδο σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δράσης, υπό τον όρο ότι αυτές ασκούνται δημιουργικά και όχι καταστροφικά και μίζερα. Επίσης, πρέπει να έχουμε υπ' όψιν ότι ο καλύτερος δρόμος για την άσκηση της όποιας κριτικής είναι τα διοικητικά συμβούλια, οι γενικές συνελεύσεις και η συμμετοχή στις διαδικασίες και τις εκλογές, και όχι οι ανώνυμες καταγγελίες στις κρατικές Αρχές και στα δικαστήρια μιας άλλης χώρας”.

Αυτή είναι η πρόσφατα δημοσιοποιημένη άποψη, του γνωστού από την υπόθεση Οτσαλάν απόστρατου αξιωματικού Σάββα Καλεντερίδη, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα την πόλη μας, αποδεχόμενος … την πρόσκληση της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, να παρευρεθεί στην φετεινή παρέλαση στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν.

Ωστόσο , υπενθυμίζοντας του την καθοριστικής σημασίας αρχή της διασταύρωσης των πληροφοριών, θα ήθελα να τον πληροφορήσω, ότι ,ανώνυμες καταγγελίες χωρίς ουσία δεν εξετάζονται από τις Αμερικανικές δικαστικές αρχές, ενώ παράλληλα θα του συνιστούσα να φροντίσει να ενημερωθεί σφαιρικά γύρω από το θέμα που αναφέρεται και το οποίο, προφανώς δείχνει ότι τον απασχολεί πάρα πολύ, καθόσον όλα τα νομίσματα, από αρχαιοτάτων χρόνων είναι γνωστό ότι έχουν δυο όψεις….



***Αντί να προβληματιστούν, μοιράζουν τιμητικές διακρίσεις τονίζοντας την ανυπαρξία τους

Η φράση του αείμνηστου Μάνου Χατζηδάκη, “Όταν κοιτάζεις το τέρας και δεν τρομάζεις , τότε σημαίνει ότι έχεις αρχίσει και του μοιάζεις” ήρθε αμέσως στο μυαλό μου , ευθύς μόλις άκουσα ότι η “Ομοσπονδία”…. Ελληνοαμερικανών εκπαιδευτικών, βράβευσε μετά βαΐων και κλάδων τον διευθυντή του γραφείου Ελληνικής παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής Ιωάννη Ευθυμιόπουλο για την συμμετοχή του στην ολοκλήρωση του “έργου” συγγραφής Ελληνικών βιβλίων για τα Ελληνοαμερικανικά σχολεία της Αμερικής.

Ωστόσο, μια ουσιαστική απογραφή πεπραγμένων της δεκαετούς παρουσίας στο ομογενειακό στερέωμα, της περιβόητης “Ομοσπονδίας” εκπαιδευτικών, μπορεί πολύ εύκολα να αποκαλύψει την ανυπαρξία της, καθώς επίσης και τον παθητικό της ρόλο, στην πολυδιαφημισμένη “προσπάθεια” αναστήλωσης του ετοιμόρροπου οικοδομήματος της Ελληνόγλωσσης παιδείας εδώ στην Αμερική .

Όσον αφορά στην οποιαδήποτε προσφορά…. του κ. Ευθυμιόπουλου, στην διατήρηση και διάδοση της Ελληνικής γλώσσας κατά το διάστημα της παρουσίας του στην θέση του διευθυντή Ελληνικής παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, το οριστικό κλείσιμο των τεσσάρων ημερησίων Ελληνοαμερικανικών σχολείων στην ευρύτερη περιοχή Νέας Υόρκης , αποτελεί τραγική επιβεβαίωση των χαμένων μαχών, οι οποίες δυστυχώς δεν δόθηκαν ποτέ…

Ωστόσο ακούγοντας το όψιμο ενδιαφέρον του για τις πενιχρές μισθολογικές απολαβές των εκπαιδευτικών , εύλογα πλέον , εγείρονται ερωτηματικά σχετικά με τα πεπραγμένα του κατά την διάρκεια της θητείας του στην νευραλγική θέση του διευθυντή Ελληνόγλωσσης παιδείας.

Τέλος, επειδή το δεκαετές φλερτάκι της “Ομοσπονδίας” εκπαιδευτικών με την “διατήρηση και διάδοση” της Ελληνικής γλώσσας μέσω των διαφημιστικών καταχωρήσεων , έχει προσλάβει διαστάσεις που αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας , αυξάνονται τα κελεύσματα μιας ουσιαστικής αναδιάρθρωσης, η οποία θα προκύψει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και θα εγγυάται την συμμετοχή και νέων εκπαιδευτικών .

Ας εγκαταλείψουν λοιπόν οι καναπεδάτοι ισόβιοι “υπερασπιστές” της γλώσσας μας, τις θέσεις των αξιωματούχων που κατέχουν όλα αυτά τα χρόνια και ας επιτρέψουν στην νεώτερη γενιά να διαχειριστεί επιτέλους το μέλλον της.

Νισάφι πιά….

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9489&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 23.06.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote