Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow ΔΝΤ: Δεν είπαμε εμείς ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει τον Ιούνιο
ΔΝΤ: Δεν είπαμε εμείς ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει τον Ιούνιο Εκτύπωση E-mail
17.05.15

ΔΝΤ: Δεν είπαμε εμείς ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει τον Ιούνιο - MediaΣτους συμβούλους της ιταλικής έδρας στο Ταμείο και όχι σε αναλυτές του ΔΝΤ απέδωσε την πατρότητα του εγγράφου που κάνει λόγο για πιθανότητα ελληνικής στάσης πληρωμών τον Ιούνιο, η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, η οποία μάλιστα αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος» η εκπρόσωπος είπε ότι «δεν έχει τίποτα να προσφέρει» για το θέμα αυτό.

Επίσης, αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι το έγγραφο ΔΕΝ ανήκει στο ΔΝΤ και ότι περιγράφει τη συζήτηση της Τετάρτης κατά την οποία έκανε ενημέρωση ο Πολ Τόμσεν και απάντησε σε ερωτήσεις μελών του Δ.Σ., κυρίως αναδυομένων χωρών.

Νωρίτερα, το απόρρητο έγγραφο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Channel 4 ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι διαπραγματευτές έχουν μόλις λίγες μέρες για να καταλήξουν σε συμφωνία με την Ελλάδα, αλλιώς η κρίσιμη πληρωμή δόσης στο ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου είναι πιθανό να αθετηθεί.

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αποπληρώσουν οι ελληνικές αρχές ολόκληρο το ποσό αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους», αναφέρει το έγγραφο με ημερομηνία 14 Μαΐου.

Τον Ιούνιο μόνο πρέπει να καταβληθούν 1,56 δισ. ευρώ, τμηματικά, με την πρώτη δόση να πρέπει να πληρωθεί στις 5 του μήνα.

Σύμφωνα με το Channel 4, το έγγραφο αυτό επιβεβαιώνει ότι υπήρξε «κάποια πρόσφατη πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της: στην μεταρρύθμιση του ΦΠΑ, τα φορολογικά και τους κανονισμούς που θα κάνουν πιο εύκολη την αναδιάρθρωση των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα και η αυξανόμενη ένταση ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους δείχνει ότι η Σύνοδος Κορυφής της επόμενης εβδομάδας στη Ρίγα είναι η τελευταία ευκαιρία για συμφωνία, πριν η Ελλάδα αθετήσει τεχνικά την αποπληρωμή της δόσης στις αρχές Ιουνίου.

topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9486&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote