Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Financial Times: Εφτασε το «σημείο μηδέν» για την Ελλάδα
Financial Times: Εφτασε το «σημείο μηδέν» για την Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
11.05.15

Financial Times: Εφτασε το «σημείο μηδέν» για την Ελλάδα Ως κριτήριο για το αν, τελικά, η Ελλάδα θα φτάσει στο «σημείο μηδέν» είναι κατά τους Financial Times, η αποπληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ.

Το τι θα κάνει η χώρα μας με τη συγκεκριμένη δόση, ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ, θα μετρήσει καθοριστικά για αν αποφασίσει ή δεν θα αποφασίσει κάτι το Eurogroup της Δευτέρας.

Σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα τονίζει ότι ακόμη και εάν υπάρξει αποπληρωμή των 750 εκατ. δολαρίων προς το ΔΝΤ την Τρίτη 12 Μαΐου, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τόσες υποχρεώσεις ώστε το φετινό καλοκαίρι θα είναι «μακρύ, καυτό και γεμάτο με κόντρες και στρες μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών».

Ταυτόχρονα τυχόν μη αποπληρωμή του ΔΝΤ θα πλήξει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την αξιοπιστία του ίδιου του Ταμείου. «Η ενασχόληση του ΔΝΤ με την Ελλάδα δεν ήταν ποτέ ευχάριστη. Ακόμη και πριν αναλάβει την εξουσία η αριστερή κυβέρνηση δεν ήταν δύσκολο να βρεις κάποιον αξιωματούχο του ΔΝΤ που να μην γκρινιάζει για το ελληνικό πρόγραμμα. Ορισμένες από τις προηγούμενες αξιολογήσεις αποκάλυψαν πλήθος λαθών τόσο στο πρώτο ελληνικό πρόγραμμα όσο και στην εν γένει στάση του ΔΝΤ στην κρίση της Ευρωζώνης. Πρόκειται για θέματα τα οποία εξετάζονται εκ νέου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ταμείου», υποστηρίζεται στο άρθρο.

«Εάν υπάρξει αποτυχία στην ελληνική περίπτωση αυτό θα έχει, τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου, επίπτωση και στην αξιοπιστία του ΔΝΤ», τονίζει ο Andrea Montanino, πρώτην μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ και προσθέτει ότι «εάν η Ελλάδα αποτύχει τότε αρκετοί θα αρχίσουν να αναρωτιόνται εάν οι πολιτικές που ακολουθεί το ΔΝΤ πραγματικά μπορούν να λειτουργήσουν. Είναι προς το συμφέρον του ΔΝΤ να μην συμβεί κάτι τέτοιο. Όλη η υφήλιος περιμένει το τι θα κάνει η Ελλάδα στις 12 Μαΐου. Δεν είναι τεχνικό θέμα. Είναι θέμα του πως θα αντιδράσουν οι αγορές».

iefimerida.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9478&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote