Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Χρεοκοπία της Ελλάδας προτείνουν 15 βουλευτές της Μέρκελ
Χρεοκοπία της Ελλάδας προτείνουν 15 βουλευτές της Μέρκελ Εκτύπωση E-mail
10.05.15

Χρεοκοπία της Ελλάδας προτείνουν 15 βουλευτές της Μέρκελ Να μην δοθεί περαιτέρω οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, προτείνοντας τη... χρεοκοπία της χώρας μας, φέρονται να ζητούν στη Γερμανία βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, 15 βουλευτές του κόμματος της Μέρκελ συναντήθηκαν προ ημερών και με κοινή ανακοίνωσή τους ζητούν από τη γερμανική κυβέρνηση να μην τους φέρει προ τετελεσμένων και να μην δοθεί περαιτέρω οικονομική βοήθεια στη χώρα μας.

Οι εν λόγω βουλευτές του CDU/CSU προτείνουν ως εναλλακτική λύθση τη χρεοκοπία της Ελλάδας εντός του ευρώ και στη συνέχεια τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για αποχώρηση της χώρας μας από την Ευρωζώνη.

Οι πληροφορίες αυτές για το μήνυμα αυτό των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στη Γερμανία έρχονται ταυτόχρονα με την προειδοποίηση του Βόλφκανγκ Σόιμπλε ότι υπάρχει κίνδυνος ξαφνικής χρεοκοπίας για την Ελλάδα.

Κυβερνητικές πηγές στο Βερολίνο πιστεύουν ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας - πιστωτών και για πρώτη φορά συγκεκριμένες προτάσεις, σημειώνουν ωστόσο πως ο χρόνος μέχρι τη Δυετέρα δεν επαρκεί ώστε να έχουν κλείσει όλα τα ανοιχτά θέματα, εάν -όπως αναφέρεται- δεν υπάρξει κάποια μεγάλη έκπληξη.

Σε κάθε περίπτωση, το Βερολίνο για να ανάψει «πράσινο» για τη χρηματοδότηση θα περιμένει την υπερψήφιση των μταρρυθμίσεων από το ελληνικό Κοινοβούλιο και την πλήρη εφαρμογή τους, ενώ το πακέτο πρέπει να περάσει και από τη γερμανική Βουλή.

ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9475&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 10.05.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote