Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow "Επίλυση χωρίς εκπτώσεις"
"Επίλυση χωρίς εκπτώσεις" Εκτύπωση E-mail
17.12.07
Βασίλης Μαγγίνας Αναλαμβάνει τη Δευτέρα επίσημα τα καθήκοντά της η νέα υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, μετά τη χθεσινή παραίτηση του Βασίλη Μαγγίνα, η οποία υπεβλήθη για λόγους ευθιξίας και έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό, μετά τις εις βάρος του νέες καταγγελίες για την άδεια ανέγερσης εξοχικής κατοικίας στο Κορωπί.

Το πρωί της Κυριακής, η κα Πετραλιά είχε δίωρη συνεργασία στο υπουργείο Απασχόλησης με τον κ. Μαγγίνα, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για όλα τα τρέχοντα θέματα του Υπουργείου και κυρίως για το Ασφαλιστικό. Αποσυνδέει η κυβέρνηση την "αλλαγή φρουράς" στο υπουργείο Απασχόλησης από ενδεχόμενη μεταβολή της στάσης της στο Ασφαλιστικό, διαμηνύοντας πως η μεταρρύθμιση δεν είναι θέμα προσώπων. Η νέα Υπουργός έλαβε από τον Πρωθυπουργό εντολή για επιτάχυνση του έργου σε συνάντησή τους στη Βουλή, το απόγευμα. Έντονη κριτική άσκησαν για άλλη μια φορά η αντιπολίτευση, ενώ την ίδια ώρα σε φάση προετοιμασίας των κινητοποιήσεων τους βρίσκονται οι εργαζόμενοι σε πολλούς κλάδους.

Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα συνεχιστεί χωρίς εκπτώσεις, ανακοίνωσε το Σάββατο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι πρώτες δηλώσεις της νέας υπουργού Απασχόλησης.

"Πιστεύω στην ακολουθούμενη πολιτική για το ασφαλιστικό και θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων", δήλωσε χαρακτηριστικά στη ΝΕΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Πετραλιά θα πραγματοποιήσει εντός της εβδομάδας κύκλο επαφών με τους κοινωνικούς εταίρους.

Η ορκωμοσία της νέας υπουργού θα πραγματοποιηθεί στι 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η τελετή παράδοσης - παραλαβής του νέου Υπουργείου.

Κριτική από την αντιπολίτευση

Έντονη ήταν η αντίδραση στην πολιτική της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή την παραίτηση Μαγγίνα.

Το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι μετά την μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης και την παραίτηση Μαγγίνα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η πολιτική και η ηθική νομιμοποίηση των δήθεν μεταρρυθμίσεων του κ. Καραμανλή.

Το ΚΚΕ σημείωσε ότι η παραίτηση Μαγγίνα συνιστά υποχώρηση της κυβέρνησης κάτω από την πίεση της κοινωνίας στο ζήτημα του Ασφαλιστικού.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι η παραίτηση Μαγγίνα δεν αθωώνει, ούτε θα αλλάξει την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σχολίασε ότι η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού δείχνει την απορρύθμιση της κυβέρνησης.
ert





Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=947&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote