Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Δημοσκοπική… χυλόπιτα Γάλλων σε Ολάντ
Δημοσκοπική… χυλόπιτα Γάλλων σε Ολάντ Εκτύπωση E-mail
03.05.15

Δημοσκοπική… χυλόπιτα Γάλλων σε Ολάντ - MediaΠοσοστό μεγαλύτερο του 80% των Γάλλων δεν θα επιθυμούσαν ο Φρανσουά Ολάντ να είναι εκ νέου υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2017 εξαιτίας των κακών του επιδόσεων στον τομέα της οικονομίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε ενόψει της τρίτης επετείου παραμονής του στην εξουσία αργότερα μέσα στο μήνα.

Η δημοσκόπηση, την οποία πραγματοποίησε το ινστιτούτο CSA για λογαριασμό της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Atlantico, έδειξε ότι το 81% των ερωτηθέντων βλέπουν "αρνητικά" τη θητεία του Ολάντ στην εξουσία.

"Οι λόγοι ποικίλλουν", λέει ο Ιβ-Μαρί Καν, ο επικεφαλής των πολιτικών δημοσκοπήσεων του CSA, σύμφωνα με την Atlantico.

"Η έλλειψη επιδόσεων στην οικονομία και τις κοινωνικές υποθέσεις έχει σημαντικό αντίκτυπο, ενάμιση χρόνο μετά την εκπνοή της προθεσμίας για αντιστροφή της καμπύλης ανεργίας", λέει ο Καν και προσθέτει: "Η αύξηση της δημοσιονομικής πίεσης και η μείωση της αγοραστικής δύναμης επίσης συμβάλλουν στο αρνητικό συναίσθημα".

Ο Ολάντ έχει επιτύχει την αύξηση του ποσοστού δημοτικότητάς του έπειτα από τους χειρισμούς του των επιθέσεων στο Παρίσι τον Ιανουάριο με το 32% των ερωτηθέντων σήμερα να εκτιμά ότι διαθέτει προεδρικές ικανότητες, όπως θάρρος και αποφασιστικότητα.

Ωστόσο, ο Ολάντ θα πρέπει να επιτύχει αποτελέσματα στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα ως βασική προϋπόθεση για τη διάρκεια του υψηλού ποσοστού αποδοχής του μέχρι τις επόμενες εκλογές, σχολιάζει ο Καν.

Ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία αυξήθηκε εκ νέου τον Μάρτιο, γεγονός που δείχνει ότι τα οικονομικά στοιχεία που σταδιακά βελτιώνονται δεν έχουν ακόμη μεταφραστεί σε ωφέλη στην αγορά εργασίας της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.

Ο Ολάντ έχει δηλώσει ότι δεν θα επιδιώξει νέα θητεία το 2017 αν το ποσοστό της ανεργίας δεν έχει μειωθεί αισθητά μέχρι τότε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τον Μάρτιο της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία ήταν 10,6% σε σχέση με το μέσο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη που ήταν 11,3%.

Το CSA ανακοίνωσε ότι στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 995 άνθρωποι, ηλικίας από 18 και άνω. Η δημοσκόπηση διεξήχθη μέσω Ίντερνετ από την Τρίτη ως την Πέμπτη.

topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9460&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 03.05.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων