Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Κατανόηση στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ
Κατανόηση στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ Εκτύπωση E-mail
18.04.15

Κοντά στις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης εμφανίσθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε στο Λευκό Οίκο με το Ματέο Ρέντσι. «Στηρίζουμε κάποιον βαθμό ευελιξίας στον τρόπο με τον οποίο κινείστε» είπε αναφερόμενος στη χώρα μας ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο κ. Ομπάμα κάλεσε την Ελλάδα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, στη σημερινή (17/04) κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας.

«Ο Ματέο έχει δίκιο. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμισεις», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα. Οι Έλληνες «πρέπει να εισπράξουν τους φόρους. Πρέπει να μειώσουν τη γραφειοκρατία, να κάνουν ευέλικτη την αγορά εργασίας», συνέχισε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος στο σημείο αυτό υπενθύμισε ότι είχε καλέσει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα να δείξει στον ελληνικό λαό ότι «υπάρχει ελπίδα» και ότι η χώρα μπορεί «να επιστρέψει στην ανάπτυξη».

Ο κ. Ομπάμα συνέχισε αναφερόμενος στη χώρα μας: «Στηρίζουμε κάποιον βαθμό ευελιξίας στον τρόπο με τον οποίο κινείστε, όμως θα πρέπει να δείξετε στους πιστωτές ότι προσπαθείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας.

Λίγο νωρίτερα, ο Ματέο Ρέντσι είπε πως η Ευρώπη θα πρέπει να εργαστεί σκληρά για να επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ελλάδα υπογραμμίζοντας ότι η ψήφος του ελληνικού λαού πρέπει να γίνει σεβαστή.

«Θα πρέπει οπωσδήποτε να εργασθούμε σκληρά για να επιτύχουμε μια συμφωνία», δήλωσε ο Ρέντσι και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9424&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 18.04.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote