Αρχική arrow ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ arrow Η 11η Σεπτεμβρίου έγινε όπερα
Η 11η Σεπτεμβρίου έγινε όπερα Εκτύπωση E-mail
16.04.15

Στη σκηνή και μάλιστα τη λυρική μεταφέρεται η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο, η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους.

Σε σύνθεση της Βρετανίδα μουσικού Τάνσι Ντέιβις και είναι η πρώτη της όπερα με τίτλο «Between Worlds». Η μεγάλη παραγωγή της Εθνικής Όπερας της Αγγλίας που παρουσιάζεται στο Κέντρο Τεχνών Μπάρμπικαν από τις 11 έως τις 25 Απριλίου κινείται ανάμεσα σε δύο κόσμους, ανάμεσα στον ουρανό και τη γη.

Το λιμπρέτο έχει γράψει ο Νικ Ντρέικ, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ντέμπορα Γουόρνερ. Το έργο αποτελείται από έντεκα σκηνές και έντεκα συγχορδίες και εστιάζεται σε μια ομάδα πέντε ανθρώπων που έχει παγιδευτεί στην ταράτσα του βόρειου πύργου, ο οποίος κατέρρευσε δεύτερος.

Το χρονικό διάστημα ανάμεσα στην πτώση του πρώτου και του δεύτερου πύργου ήταν 102 λεπτά, έτσι, οι ήρωες του έργου προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τους αγαπημένους τους με όποιο τρόπο μπορούν πριν να είναι πολύ αργά.

Παράλληλα, μια χορωδία είκοσι ατόμων υποδύεται τους περαστικούς που παρατηρούν με θλίψη τα γεγονότα που εκτυλίσσονται μπροστά τους...

ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9420&Itemid=30

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote