Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Προεκλογική εκστρατεία από πόρτα σε πόρτα για την X. Κλίντον Εκτύπωση E-mail
16.12.07

Προεκλογική εκστρατεία από πόρτα σε πόρτα έκανε η Χίλαρι Κλίντον στο Νιού Χαμσάιρ, παρά το τσουχτερό κρύο, ζητώντας την υποστήριξη των ψηφοφόρων στις προκριματικές εκλογές που θα γίνουν στις 8 Ιανουαρίου, καθώς βλέπει να εξανεμίζεται η τεράστια διαφορά που την χώριζε από τον βασικό αντίπαλό της για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Η γερουσιαστής της Νέας Υόρκης επισκέφτηκε μία γειτονιά του Μάντσεστερ, χτυπώντας τις πόρτες των σπιτιών, καθώς στις 8 Ιανουαρίου θα γίνει η κρίσιμη προκριματική μάχη του Νιου Χαμσάιρ, που αναμένεται ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην κούρσα για την ανάδειξη του υποψηφίου των Δημοκρατικών που θα διεκδικήσει την προεδρία.

«Θα με τιμούσε η υποστήριξή σας», είπε η Χίλαρι Κλίντον στον Μάικ Γκλίκσταϊν, έναν κάτοικο του Μάντσεστερ, που είδε έκπληκτος μπροστά στην πόρτα του σπιτιού του την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ. Ο 38χρονος υπάλληλος την διαβεβαίωσε ότι θα έχει την ψήφο του, λέγοντας ότι «του αρέσει ο τρόπος με τον οποίον (η γερουσιαστής της Νέας Υόρκης) υποστηρίζει τη μεσαία τάξη». Επιπλέον ο Μάικ Γκλίκσταϊν εξέφρασε την εκτίμησή του για τον πρώην πρόεδρο και σύζυγο της Χίλαρι, τον Μπιλ Κλίντον.

Η Χίλαρι Κλίντον βλέπει πάντως τις τελευταίες εβδομάδες να μικραίνει η διαφορά που την χώριζε από τον βασικό αντίπαλό της, τον γερουσιαστή Μπάρακ Ομπάμα, γεγονός που προκαλεί ανησυχίες στο επιτελείο της, ενόψει των προκριματικών στην Αϊόβα, στις 3 Ιανουαρίου και στο Νιου Χαμσάιρ, στις 8 Ιανουαρίου.

Δύο δημοσκοπήσεις αυτή την εβδομάδα για την πρόθεση ψήφου στο Νιου Χαμσάιρ, δίνουν στην Χίλαρι Κλίντον και στον Μπάρακ Ομπάμα, ίδιο ποσοστό ψήφου - περίπου 30%, ενώ τον Σεπτέμβριο η Χίλαρι είχε διαφορά 20% από τον αντίπαλό της.

Ο Λου Ντ΄Αλεσάντρο, γερουσιαστής της πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ, που συνόδευε την Χίλαρι Κλίντον στην εκστρατεία της από σπίτι σε σπίτι, δήλωσε ότι «η πολιτική συνδέει τους ανθρώπους» και πρόσθεσε ότι «θα ήθελε να βλέπει πιο συχνά στην πολιτεία» την γερουσιαστή από τη Ν.Υόρκη.

Οι σύμβουλοι της Χίλαρι Κλίντον θεωρούσαν το Νιού Χαμσάιρ ως «ένα πύρινο τοίχος» που θα μπορούσε να την προστατεύσει εάν δεν τα πήγαινε καλά στην Αϊόβα, όπως επισήμανε ο πολιτικός αναλυτής Ντάντε Σκάλα, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Νιου Χαμσάιρ. «Το πύρινο τοίχος έχει εξαφανιστεί σε μεγάλο βαθμό πλέον... Εάν χάσει και στις δύο πολιτείες, θα είναι δύσκολο γι΄ αυτήν να ανακάμψει», πρόσθεσε ο Ντάντε Σκάλα.

Μετά το Νιου Χαμσάιρ, η επόμενη σημαντική μάχη θα δοθεί στη Νότια Καρολίνα, όπου ο μεγάλος αριθμός αφροαμερικανών ψηφοφόρων αναμένεται ότι θα ενισχύσει τον Μπάρακ Ομπάμα.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=942&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 16.12.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote