Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Η επίλυση του Κυπριακού στην ατζέντα Αναστασιάδη
Η επίλυση του Κυπριακού στην ατζέντα Αναστασιάδη Εκτύπωση E-mail
15.04.15

Παυλόπουλος - Αναστασιάδης στη Λευκωσία Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του και όλη την πολιτική ηγεσία στην Αθήνα | AP Photos/Philippos Christou

Η Αθήνα αναμένει από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, κατά τη διήμερη επίσκεψή του που αρχίζει την προσεχή Παρασκευή, ενδελεχή ενημέρωση για την αναμενόμενη επανέναρξη των συνομιλιών με την τουρκοκυπριακή πλευρά «σε μία από τις πιο καθοριστικές για το κυπριακό πρόβλημα στιγμές», δήλωσε στο ΚΥΠΕ την Τρίτη (14/04) διπλωματική πηγή.

Οι πληροφορίες από την ελληνική πρωτεύουσα αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εξηγήσει στον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο και στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς ότι θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα δεσμευτεί πως δεν θα προβεί σε άλλη, «επιθετικής μορφής ενέργεια», ότι «δεν θα θέσει η άλλη πλευρά κανένα άλλον όρο» και ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί «εκεί απ’ όπου διεκόπη».

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα αναπτύξει στους συνομιλητές του στην Αθήνα γιατί θεωρεί ότι, υπό τους όρους που αναφέρθηκαν πριν, και λαμβάνοντας υπόψη και το αποτέλεσμα των παράνομων εκλογών την Κυριακή στα κατεχόμενα, είναι κατάλληλη στιγμή «να μπει το Κυπριακό σε μία ουσιαστική φάση επίλυσης».

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης μεταβαίνει στην Αθήνα με πρωινή πτήση της Aegean την Παρασκευή, και απευθείας από το αεροδρόμιο θα βρεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την πρώτη του συνάντηση, στις 11.00 π.μ. με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Στη 1 το μεσημέρι ο κ. Αναστασιάδης θα δει στο Προεδρικό Μέγαρο τον Προκόπη Παυλόπουλο, και μισή ώρα μετά θα γευματίσει στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» με τον τέως πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

Το απόγευμα, από τις 18.30 έως και τις 19.30 θα συναντηθεί διαδοχικά, στο ξενοδοχείο, με τον Σταύρο Θεοδωράκη του Ποταμιού, τον Δημήτρη Κουτσούμπα του ΚΚΕ, τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, και τέλος με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επιστρέφει στη Λευκωσία την Κυριακή και την προηγούμενη μέρα, Σάββατο, θα παραμείνει στην Αθήνα, αλλά χωρίς επίσημες συναντήσεις στην ατζέντα.

efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9412&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote