Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Παραίτηση Μαγγίνα Εκτύπωση E-mail
16.12.07
Την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας υπέβαλε το Σάββατο ο υπουργός Απασχόλησης Βασίλης Μαγγίνας, μετά τα δημοσιεύματα ότι το εξοχικό σπίτι του στο Κορωπί κατασκευάσθηκε με άδεια αναψυκτηρίου.Η τελευταία αυτή αποκάλυψη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για το Μέγαρο Μαξίμου.

 Ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Μαγγίνα, τον οποίο ευχαρίστησε για τη συμβολή του στο Ασφαλιστικό. Νέα υπουργός Απασχόλησης ορίστηκε η Φάνη Πάλλη Πετραλιά. "Ο Υπουργός Απασχόλησης κ. Βασίλης Μαγγίνας υπέβαλε, σήμερα το πρωί, για λόγους ευθιξίας την παραίτησή του. Ο Πρωθυπουργός την έκανε αποδεκτή και ευχαρίστησε τον κ. Μαγγίνα για την σημαντική προσφορά του στο θέμα της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης. Ο Πρωθυπουργός ανέθεσε καθήκοντα Υπουργού Απασχόλησης στην κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά. Σταθερή και αμετάβλητη θέση της Κυβέρνησης είναι να συνεχιστεί η Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση χωρίς εκπτώσεις, με σταθερό γνώμονα το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος. Η ορκωμοσία της νέας υπουργού θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 12:00 ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας", αναφέρεται στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Θόδωρου Ρουσόπουλου.

Το χρονικό της παραίτησης

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Βασίλη Μαγγίνα άρχισε με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος", σύμφωνα με το οποίο απασχολούσε ανασφάλιστους αλλοδαπούς στο σπίτι του στο Κορωπί.

Ακολούθησε σειρά παρόμοιων δημοσιευμάτων, με τελευταίο εκείνο του "Κόσμου του Επενδυτή", σύμφωνα με το οποίο η οικία του κ. Μαγγίνα είχε χτιστεί το 1977 με οικοδομική άδεια για αναψυκτήριο.

Ο προβληματισμός ήταν διάχυτος στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως φάνηκε και από την απάντηση του Πρωθυπουργού σε σχετική ερώτηση στις Βρυξέλλες.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού στάθμιζαν όλα τα ενδεχόμενα σε ανοιχτή γραμμή με τον Κώστα Καραμανλή και κορυφαίους υπουργούς, ενόψει μάλιστα και της συζήτησης επί του προϋπολογισμού που αρχίζει την Κυριακή το απόγευμα.

Ο Βασίλης Μαγγίνας βρισκόταν από πολύ νωρίς το πρωί στο γραφείο του. Λίγη ώρα αργότερα υπέβαλε την παραίτηση του για λόγους ευθιξίας: "Αγαπητέ μου Πρόεδρε, υποβάλλω για λόγους ευθιξίας την παραίτησή μου. Θέλω θερμά να σε ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη σου. Με φιλία και εκτίμηση, Βασίλης Μαγγίνας".

Η κυβέρνηση έχει αποσυνδέσει την προωθούμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση από το θέμα Μαγγίνα.

Διάδοχος του Βασίλη Μαγγίνα, η Φάνη Πάλλη Πετραλιά. Μόλις το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε προσγειώθηκε από την Ουάσινγκτον, το τηλέφωνό της χτύπησε. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ο Πρωθυπουργός που της ανακοίνωνε την απόφασή του.

"Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την τιμή που μου έκανε. Πιστεύω στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων", ήταν το πρώτο σχόλιο της νέας υπουργού Απασχόλησης στην ΝΕΤ.

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

"Το ΠΑΣΟΚ, εδώ και ημέρες, δήλωσε ευθαρσώς ότι, ο κ. Μαγγίνας έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί. Από την σημερινή τόσο καθυστερημένη παραίτηση του υπουργού Απασχόλησης, το πραγματικό ζήτημα του ανακύπτει για την χώρα, είναι ο τρόπος λειτουργίας του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος τόσες ημέρες έκανε απέλπιδες προσπάθειες να συγκαλύψει τις παρανομίες του υπουργού του, να κρατήσει τον κ. Μαγγίνα στην θέση του", δήλωσε σχετικά με την παραίτηση Μαγγίνα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης.

"Σε κάθε περίπτωση, μετά την μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της περασμένης Τετάρτης και την σημερινή παραίτηση Μαγγίνα, η πολιτική και η ηθική νομιμοποίηση των δήθεν μεταρρυθμίσεων του κ. Καραμανλή, κατέρρευσε και κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος", πρόσθεσε ο ίδιος.

Το ΚΚΕ τονίζει πως η παραίτηση του Β. Μαγγίνα δεν αθωώνει, ούτε θα αλλάξει την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. "Τα φαινόμενα σήψης και διαφθοράς είναι εκτεταμένα στα κόμματα που διαχειρίζονται την αστική εξουσία και υπηρετούν την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν. Αντίθετα πρέπει να αξιοποιήσουν κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της. Χρειάζεται να κλιμακώσουν και να πολιτικοποιήσουν την πάλη τους", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

"Η πρώτη ήττα της κυβέρνησης Καραμανλή μετά τις εκλογές είναι πια γεγονός, νωρίτερα απ΄ ότι κι εμείς περιμέναμε. Η παραίτηση του κ. Μαγγίνα, πέρα από την επίκληση λόγων ευθιξίας, συνιστά υποχώρηση της κυβέρνησης, κάτω από την πίεση της κοινωνίας, στο ζήτημα του ασφαλιστικού", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Α. Καριτζής. "Το τρικ της ’θυσίας’ του κ. Μαγγίνα για να προχωρήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης δεν πρόκειται να πιάσει. Όσους υπουργούς και να αλλάξει ο Πρωθυπουργός δεν θα αφήσουμε να μειώσει τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα", τονίζει κ. Καριτζής.

"Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού δείχνει την απορρύθμιση της Κυβέρνησης. Είναι ο τρίτος Υπουργός που αποπέμπεται από το συγκεκριμένο Υπουργείο. Ελπίζω η νέα επιλογή του Πρωθυπουργού να στεριώσει. Η Κυβέρνηση λάθος αρμενίζει το σκάφος και δε φταίει ο Ελληνικός λαός να πιάσει ξέρα" δήλωσε από την πλευρά του πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

ert



Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=941&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote