Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Πολιτικά εκρηκτική η δήλωση του Πάπα περί γενοκτονίας των Αρμενίων
Πολιτικά εκρηκτική η δήλωση του Πάπα περί γενοκτονίας των Αρμενίων Εκτύπωση E-mail
13.04.15

Ο Πάπας Φραγκίσκος Ο Πάπας Φραγκίσκος Ο Πάπας Φραγκίσκος στην χθεσινή λειτουργία, που έγινε στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, για την επέτειο της σφαγής των Αρμενίων. | AP Photo / Gregorio Borgia

Ευαρέσκεια για τη δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου περί γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους εξέφρασε η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Κύπρου.

Σε ανακοίνωση χαρακτήρισε «πολιτικά εκρηκτική που σίγουρα θα αναστατώσει την Τουρκία» τη δήλωση του Ποντίφικα πως η σφαγή των Αρμενίων ήταν η πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα.

Η Επιτροπή σημειώνει ότι με αυτόν τον τρόπο ο Πάπας τίμησε τα 100χρονα της σφαγής των Αρμενίων και σημείωσε ότι «είναι καθήκον του να τιμήσει τη μνήμη των αθώων ανδρών, γυναικών, παιδιών, κληρικών και Επισκόπων που δολοφονήθηκαν παράλογα από τους Οθωμανούς Τούρκους».

Η ανακοίνωση αναφέρει πως ιστορικοί και μελετητές υπολογίζουν τον αριθμό των Αρμενίων που σφαγιάσθηκαν κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου σε 1,5 εκατομμύρια.

«Μεροπληπτικές και ανάρμοστες δηλώσεις»

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε χθες: «Η ανάγνωση αυτών των οδυνηρών γεγονότων κατά μεροληπτικό τρόπο είναι ανάρμοστη εκ μέρους του πάπα και της αρχής που εκπροσωπεί», Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την ανάκληση του πρεσβευτή της Τουρκίας στο Βατικανό στην Αγκυρα για διαβουλεύσεις.

Εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι οι δηλώσεις του Πάπα δεν βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις που έκανε υπέρ της συμφιλίωσης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τουρκία τον Νοέμβριο.

«Ελπίζω ότι ο πάπας υποστηρίζει τις απόψεις που είχε εκφράσει όταν ήλθε στην Τουρκία και ότι θα αναθεωρήσει την πρόσφατη θέση του», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9407&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote