Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ο Πάνος Καμμένος και το μερίδιο της ρωσικής επιτυχίας
Ο Πάνος Καμμένος και το μερίδιο της ρωσικής επιτυχίας Εκτύπωση E-mail
10.04.15

Ο Πάνος Καμμένος και το μερίδιο της ρωσικής επιτυχίας Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας ήταν από τους πρώτους, ήδη πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου, που έδειχνε προς τη Μόσχα.

Ο κ. Πάνος Καμμένος ήταν, δε, και εκ των πρώτων της κυβέρνησης, αν όχι ο πρώτος, που αμέσως μετά τις εκλογές υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει στήριξη από τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη «διαμάχη» της με τους «θεσμούς», προσθέτοντας επίσης ότι αντίστοιχες συμμαχίες μπορούν να οικοδομηθούν με Κίνα, ΗΠΑ και, εσχάτως, την Ινδία.

Όποιος παρακολουθεί, δε, το ρεπορτάζ των ΑΝΕΛ διαπιστώνει ότι όχι μόνον ο Πρόεδρος αλλά και άλλα στελέχη, όπως για παράδειγμα ο κ. Τέρενς Κουίκ, έχουν δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο τις προσπάθειες του κόμματος για την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης με την ρωσική εξουσία. Έτσι, χθες, δεν προκάλεσε αίσθηση η ανακοίνωση που εξέδωσε ο μικρότερος κυβερνητικός εταίρος, στον απόηχο της συνάντησης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η σημασία της επίσκεψης και των επαφών με την πολιτική ηγεσία της Ρωσίας είναι, αναμφίβολα, πολύ μεγάλη» σημειώνει η εκπρόσωπος του κόμματος κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη και προσθέτει: «Αξίζει όμως να επισημανθεί ότι πολύ πριν από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες επαφές και συναντήσεις του Προέδρου του Κινήματος κ. Πάνου Καμμένου με την ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Από τους πρώτους που είχαν κατανοήσει τη σημασία και την ιδιαίτερη αξία της επανεκκίνησης και της αναβάθμισης των ελληνορωσικών σχέσεων προς αμοιβαίο όφελος των δύο χωρών είναι ο κ. Καμμένος». Στο ίδιο δελτίο γίνεται λόγος για άοκνη και αθόρυβη προσπάθεια του κ. Καμμένου «να ανοίξουν εκ νέου οι δίαυλοι των επαφών με την πολιτική ηγεσία της φίλης χώρας» ενώ, προς έκπληξη αρκετών, σημειώνεται ότι «από τους ελάχιστους Έλληνες πολιτικούς που συστηματικά καλλιέργησαν το έδαφος και κράτησαν ζεστές τις ελληνορωσικές σχέσεις σε εποχές αμοιβαίας δυσπιστίας και ψυχρότητας» πλην του κ. Καμμένου περιλαμβάνεται και ο, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σγουρίδης.

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ ευλόγως επιδιώκει να πιστωθεί μερίδιο από την επιτυχία της επίσκεψης Τσίπρα στη Μόσχα, το ακριβές μέγεθος της οποίας βέβαια δεν μπορεί να εκτιμηθεί τώρα. Παράλληλα, επιδιώκει να ενισχύσει το ρόλο του και στο ενδοκυβερνητικό στρατόπεδο αλλά και τα ερείσματά του ως επικεφαλής πολιτικού σχηματισμού, σε μία περίοδο μάλιστα που βρίσκεται στο στόχαστρο ισχυρής – και ίσως εκτός ορίων – πολεμικής εκ μέρους μελών της Ευρωζώνης.

Με την ανακοίνωση του κόμματος, δε, χθες επιδιώκει ενδεχομένως να «εξηγήσει» και τους λόγους των εις βάρος του επιθέσεων. Άλλωστε, πολύ νωρίς, ήδη από τις 7 Φεβρουαρίου, και πριν καλά – καλά οριστικοποιηθεί η συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν, τα γερμανικά ΜΜΕ και ειδικά η εφημερίδα Die Zeit είχαν παρουσιάσει εκτενές ρεπορτάζ που εμφάνιζαν τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ να διατηρεί στενές σχέσεις τόσο με τον, μέχρι το 2013, τρίτο Γραμματέα της Ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα Georgy Gavrish καθώς και με το ρώσο ολιγάρχη, και εκ των επιχειρηματιών που περιλαμβάνονται στις κυρώσεις της Ε.Ε., Konstantin Malofeyev.

 newpost.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9398&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote