Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
«Στα μαλακά» έπεσαν οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί Εκτύπωση E-mail
15.12.07
«Στα μαλακά» έπεσαν από το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ. οι εφτά από τους οχτώ αστυνομικούς που φέρονται να εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό του 24χρονου Κύπριου Αυγουστίνου Δημητρίου, που εκτυλίχθηκε μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου το 2006 στη Θεσσαλονίκη.

Oπως έγινε γνωστό, στον αρχιφύλακα ο οποίος στο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε εμφανίζεται να κλοτσάει στο πρόσωπο τον 24χρονο επιβλήθηκε ποινή έξι μηνών αργίας με απόλυση.

Σε έναν άλλον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων μηνών αργίας με πρόσκαιρη παύση, ενώ τρεις αστυφύλακες τιμωρήθηκαν με δύο και τρεις μήνες αργίας. Αντίθετα απαλλάχτηκαν από κάθε κατηγορία άλλοι δύο αστυφύλακες, οι οποίοι ήταν παρόντες στο περιστατικό και φέρονται ότι δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν το περιστατικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το ίδιο περιστατικό πριν από μερικούς μήνες είχε επιβληθεί ποινή 15 ημερών αργίας και στον πρώην διευθυντή της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο οποίος επίσης ήταν παρών στο επεισόδιο. 

 Η συγκεκριμένη υπόθεση εκκρεμεί και στα ποινικά δικαστήρια, καθώς πριν από περίπου 15 ημέρες αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, όπου είχε εισαχθεί για να εκδικαστεί.

Κατηγορούμενοι είναι δύο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., πέντε αστυφύλακες και ένας αρχιφύλακας.

 Oι εφτά από τους αστυνομικούς παραπέμπονται να δικαστούν κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απρόκλητης σωματικής βλάβης από κοινού, ενώ ο πρώην διευθυντής της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο οποίος σήμερα υπηρετεί στο σώμα ως αστυνομικός διευθυντής Κιλκίς, κατηγορείται για συνέργεια στην παραπάνω πράξη. Ακόμη ο ένας από τους αστυνομικούς -αρχιφύλακας- που εμφανίζονται στο βίντεο να ξυλοκοπούν τον Κύπριο παραπέμπεται να δικαστεί και για το αδίκημα της έμπρακτης εξύβρισης, καθώς φαίνεται να βγάζει το σκούφο από τον 24χρονο και στη συνέχεια να τον ρίχνει στο έδαφος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός έχει εμπλακεί και στο παρελθόν σε υπόθεση ξυλοδαρμού πολίτη, ο οποίος δικαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.  

Το κατηγορητήριο  

«Επιτέθηκαν με γροθιές και κλοτσιές και του επέφεραν με σφοδρότητα ταυτόχρονα και διαδοχικά χτυπήματα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος των αστυνομικών, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό, ενώ περιγράφονται με λεπτομέρειες τα τραύματα που υπέστη ο 24χρονος Κύπριος σπουδαστής Αυγουστίνος Δημητρίου.

 Oσον αφορά τον πρώην διευθυντή της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αναφέρεται ότι παρείχε ψυχική συνδρομή στους συναδέλφους του. «Δεν παρεμπόδισε τους συναδέλφους του, όπως όφειλε, διατάσσοντας να σταματήσουν να τον χτυπούν, αλλά τους ενθάρρυνε με την παρουσία του παρέχοντας ψυχική συνδρομή», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο κατηγορητήριο.  

Αγγελιοφόρος

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=939&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 15.12.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote