Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ
ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ Εκτύπωση E-mail
05.04.15

Νέα Υόρκη-Του Σάκη Σερέτη

“Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα”

Το πρώτο σκέλος μιας προσφιλούς λαϊκής έκφρασης που αναφέρει , “στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται , όπως και πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται” αποτυπώνει με περίσσια ευκρίνεια, την ανικανότητα κάποιων προβεβλημένων συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Για να γίνω όμως περισσότερο κατανοητός, θα ήθελα να υπενθυμίσω την επίσκεψη του κ. Αντώνη Σαμαρά τον Σεπτέμβριο του 2013 στην Νέα Υόρκη, όπου κατά την διάρκεια μιας επικοινωνίας με εκλεγμένους παράγοντες της Ομογένειας στην έδρα του γενικού προξενείου, δεσμεύθηκε να διευθετήσει άμεσα, ένα αίτημα του προέδρου του συλλόγου Αθηναίων Νέας Υόρκης Πάνου Αδαμόπουλου, το οποίο αφορούσε στην φορολογική απαλλαγή δωρεών από Ομογενείς , προς τα δημόσια ιδρύματα της γενέτειρας που στηρίζουν με τις δράσεις τους διάφορες κοινωνικές ομάδες αναξιοπαθούντων.

“ Η επιβολή ΦΠΑ σε δωρεές αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα και δίνει κίνητρο στον κόσμο να μην κάνει δωρεές” είχε δηλώσει τότε ο κ. Σαμαράς και αφού υποσχέθηκε δημόσια να διευθετήσει το θέμα με την επιστροφή του στην Αθήνα, στην συνέχεια παρέπεμψε τον κ. Αδαμόπουλο στους συνεργάτες του κκ. Σταύρο Παπασταύρου και Χρύσανθο Λαζαρίδη για τα περαιτέρω .

Από τότε μέχρι και σήμερα όμως, καμία , μα καμία απάντηση δεν έχει δοθεί στο συγκεκριμένο αίτημα , ενώ στις τρεις ηλεκτρονικού τύπου προσπάθειες επικοινωνίας του κ. Αδαμόπουλου με του συνεργάτες του κ. Σαμαρά, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε τακτά χρονικά διαστήματα από τον Οκτώβριο 2013 μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2014,δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση .

Ωστόσο, όπως μας δήλωσε πρόσφατα ο κ. Αδαμόπουλος , την ίδια τύχη είχαν και οι προσπάθειες που κατέβαλλε η εκπρόσωπος του συλλόγου στην Αθήνα κ. Βάλια Αργυρίου, η οποία σε εβδομαδιαία βάση και για έξι περίπου μήνες, επισκεπτόταν το γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και το γραφείο του κ. Σταύρου Παπασταύρου και ποτέ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μια επίσημη απάντηση, σχετικά με την δέσμευση του τότε πρωθυπουργού περί διευθέτησης του θέματος.

Βεβαίως η κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά “ζυγίστηκε” πρόσφατα από τον Ελληνικό λαό και αφού εκρίθη ελλιποβαρής, πήρε την άγουσα για τα έδρανα της αντιπολίτευσης, όμως τα δείγματα ανικανότητας εκτέλεσης των υποσχέσεων του τότε πρωθυπουργού προς τους ομογενείς , θα μείνουν ζωντανά και ανεξίτηλα προκειμένου να μας επιβεβαιώνουν τον δήθεν θαυμασμό τους για τα πεπραγμένα των Ελλήνων της διασποράς , τον οποίον εξέφραζαν επαναληπτικά και κατά συρροή στους δεκάρικους λόγους που μας απηύθυναν ανερυθρίαστα οι τότε κυβερνώντες …..


Ήθελε αλλά τελικά δεν τα κατάφερε…

Να επισκεφθεί τον σύλλογο Κρητών Νέας Υόρκης “Μίνως” και να γιορτάσει μαζί με τους Κρητικούς την επέτειο της Εθνικής μας ανεξαρτησίας , εξέφρασε την επιθυμία ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Αστόρια, ωστόσο το βαρύ πρόγραμμα της τριήμερης διαμονής του στην πόλη μας δεν του το επέτρεψε.

Πάντως ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Μανώλης Αναστασάκης που συναντήθηκε μαζί του έξω από την είσοδο του Μίνωα, επεσήμανε στον Έλληνα Υπουργό, ότι την επόμενη φορά που θα έρθει στην Νέα Υόρκη, θα τον περιμένει να δοκιμάσει την πατροπαράδοτη τσικουδιά και τους γνήσιους παραδοσιακούς μεζέδες.

Ήρθε στο πλευρό μας για να μας ενημερώσει …

“Στο πλευρό της Ομογένειας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γεώργιος Πατούλης” αναφέρει σε άρθρο του Ελληνικό ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης, ενώ σύμφωνα με την σχετική διαφήμιση που φιλοξενήθηκε σε τοπικά ΜΜΕ της Νέας Υόρκης , ήταν ένας εκ των παρουσιαστών της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη έδρα του γραφείου τύπου και πληροφοριών υπό την αιγίδα του γενικού προξενείου στην Νέα Υόρκη .

Η θεματολογία της εν λόγω εκδήλωσης, αφορούσε στην ενημέρωση για την κρίση της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα και στις δράσεις των φιλανθρωπικών Ελληνο-Αμερικανικών οργανώσεων , ενώ το δεύτερο σκέλος της , την υποστήριξη και συμπαράσταση στον Ελληνικό λαό για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης .

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γεώργιος Πατούλης ήταν προσκεκλημένος της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, προφανώς για να παραστεί στην παρέλαση της 29ης Μαρτίου στην Νέα Υόρκη και συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου ,παραβρέθηκε στην εκδήλωση των Ελλήνων Ιατρών Νέας Υόρκης.

 

Σκαρφάλωσε στην κολόνα και έδωσε την λύση ….

Η τελετή μετονομασίας της 33ης οδού σε οδό Αρχιεπισκόπου Ιακώβου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Μαρτίου και ιδιαίτερα η αποκάλυψη της σχετικής πινακίδας που βρίσκεται στην γωνία της 33ης οδού και της λεωφόρου Ντίμαρς στην Αστόρια, είχε και τα απρόοπτα της .

Συγκεκριμένα την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο πολιτειακός γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης και ο δημοτικός σύμβουλος Νέας Υόρκης Κώστας Κωνσταντινίδης προσπαθούσαν να αφαιρέσουν το προσωρινό κάλυμμα της σχετικής πινακίδας , φάνηκε ότι κάπου ήταν σφηνωμένο το σχοινί που το κρατούσε και παρά τις προσπάθειες τους , δεν θα κατάφερναν να ολοκληρώσουν την διαδικασία .

Την λύση έδωσε τελικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας , ο οποίος αγκαλιάζοντας σαν αγριόγατος την κολώνα, σκαρφάλωσε και ξεμπέρδεψε το σχοινί  που αποτελούσε το τελευταίο εμπόδιο αποκάλυψης  της  πινακίδας που έφερε το όνομα του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου  Ιακώβου.

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9388&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 08.04.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote