Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Δύο οι «μνηστήρες» στο ΣΥΝ Εκτύπωση E-mail
15.12.07
Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Συνασπισμού -είναι η πρώτη που κατατίθεται επίσημα, αφού αυτή του Αλέξη Τσίπρα ακόμη δεν έχει υποβληθεί- ανακοίνωσε χτες ο Φώτης Κουβέλης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου

Την υποψηφιότητά του γνωστοποίησε ότι στηρίζει η «Ανανεωτική Πτέρυγα». 

 O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΝ είπε ότι κατά την άποψή του ο νέος πρόεδρος πρέπει να έχει την κοινοβουλευτική ιδιότητα, υπογραμμίζοντας ότι «αν προχωρήσουμε σε άλλη επιλογή είναι πιθανή εξέλιξη η δημιουργία πολλαπλών κέντρων αποφάσεων στο χώρο μας κι επομένως απορρύθμιση και υποβάθμιση της λειτουργίας του κόμματος».  Ερωτηθείς για την υποψηφιότητα Τσίπρα απάντησε ότι δε θέλει να κρίνει πιθανές υποψηφιότητες, πρόσθεσε πάντως ότι η πολιτική ανανέωση δεν πρέπει να συναρτάται αποκλειστικά με την ηλικιακή ανανέωση.

Σε παρατήρηση ότι οι συσχετισμοί στο εσωτερικό του ΣΥΝ δεν τον ευνοούν, ο κ. Κουβέλης εκτίμησε πως οι συσχετισμοί αφορούν το προηγούμενο συνέδριο. Χαρακτήρισε σημαντική την παρουσία του Αλέκου Αλαβάνου, τόνισε, ωστόσο, για την ανακοίνωσή του να μην είναι υποψήφιος ότι το κόμμα έχει μια εσωκομματική δημοκρατική λειτουργία, δεν επιθυμεί να είναι ένα κόμμα των αιφνιδιασμών και των εκπλήξεων και δεν είναι αρχηγοκεντρικό. 

 Πλατφόρμα  

O κ. Κουβέλης θα προχωρήσει σε δημοσιοποίηση μιας πλήρους πολιτικής πλατφόρμας με τις θέσεις του, μέσα από ανοιχτές πολιτικές συζητήσεις σε όλη την Ελλάδα, αρχής γενομένης από αυτήν που θα γίνει την προσεχή Τετάρτη στην Αθήνα. 

 Στελέχη της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας συμφωνούν ότι η προβολή και δεύτερης υποψηφιότητας, που σε κάθε περίπτωση αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε στελέχους, δε θα επαναφέρει το κόμμα σε εσωστρέφεια, εκτιμώντας ότι μπορεί να αποβεί και σε όφελος της γόνιμης ανταλλαγής ιδεών.

 Πάντως, πρόσωπα που κινούνται στο χώρο της πλειοψηφίας παρατηρούν ότι ζητούμενο είναι πώς θα διαχειριστεί η κάθε τάση την πορεία προς το συνέδριο.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας, Τάσου Κανταρά: «Αν κάποιοι επιδιώξουν να κόψουν τα φτερά που έχει ανοίξει ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μείνουν με τα... πούπουλα στα χέρια».  

Αύριο το απόγευμα θα συναντηθούν και τα στελέχη του «ρεύματος», προκειμένου να συζητήσουν με τον Αλέξη Τσίπρα την πλατφόρμα της υποψηφιότητάς του.

Κατά πάσα πιθανότητα το «ρεύμα» θα γνωστοποιήσει επίσημα τη στήρξή του στον κ. Τσίπρα την Τρίτη, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Αγγελιοφόρος
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=938&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 15.12.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote