Αρχική arrow ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ arrow Ο τυφλός ζωγράφος: Δεν βλέπει, αλλά δημιουργεί εκπληκτικούς πίνακες
Ο τυφλός ζωγράφος: Δεν βλέπει, αλλά δημιουργεί εκπληκτικούς πίνακες Εκτύπωση E-mail
02.04.15

Οι άλλοι στέκονται άφωνοι μπροστά στους πίνακές του και τους θαυμάζουν ακόμη περισσότερο όταν μαθαίνουν ποιος τους έφτιαξε. Εκείνος, δεν μπορεί να τους δει.

Ο Τζον Μπράμπλιτ είναι τυφλός τα τελευταία 12 χρόνια. Αλλά αυτό δεν τον κράτησε μακριά από την αγάπη του για τη ζωγραφική. Ο 42χρονος από το Ντέντον του Τέξας είναι επιληπτικός από τα 11 του και τα επόμενα 19 χρόνια έχανε σταδιακά την όρασή του. Μέχρι τα 30 του, ήταν εντελώς τυφλός.

Παρόλα αυτά, αποφάσισε ότι η κατάστασή του δεν θα σταθεί εμπόδιο στην αγάπη του για τη ζωγραφική. Ο Μπράμπλιτ δημιουργεί τους εντυπωσιακούς πίνακές του διά της αφής. Χρησιμοποιεί μία ειδική τεχνική, με χρώματα για ύφασμα, για να δημιουργήσει ένα περίγραμμα πριν αρχίσει να χρωματίζει τον πίνακα, με μπογιές που έχουν διαφορετική υφή ανάλογα με το χρώμα τους.

«Οταν έχασα την όρασή μου άρχισα να μαθαίνω πώς να χρησιμοποιώ τις αισθήσεις μου με νέους τρόπους για να κάνω πράγματα που παλιότερα έκανα με τα μάτια μου», είπε ο ίδιος στην Daily Mail. «Αρχισα να ζωγραφίζω γιατί ήθελα να συνδεθώ ξανά με τους ανθρώπους. Να τους πω ότι παρότι είμαι τυφλός και επιληπτικός, είμαι ακόμη εδώ», πρόσθεσε

iefimerida.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9377&Itemid=30

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote