Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Στοπ» στο νομοσχέδιο για την Ερτ από την Ζωή Κωνσταντοπούλου
«Στοπ» στο νομοσχέδιο για την Ερτ από την Ζωή Κωνσταντοπούλου Εκτύπωση E-mail
01.04.15

Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μπλόκαρε την κατάθεση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες κυβερνητικών παραγόντων, η κυρία Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το νομοσχέδιο που της κατατέθηκε χθες στις 20:30 το βράδυ.

Εκτός από τις διορθώσεις που ζήτησε κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην απαλοιφή ορισμένων διατάξεων, που είναι άσχετες με το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο νομοσχέδιο είχε προστεθεί ως άρθρο η κύρωση της πρόσφατης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ενίσχυση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και την ευνοϊκή ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών.

Εξηγούν, δε, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η άμεση κύρωσή της, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να κατατεθεί είτε ως τροπολογία είτε ως ξεχωριστό νομοσχέδιο, που συνεπάγεται πολυήμερες κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Η Πρόεδρος της Βουλής φαίνεται πως θέλει να δείξει πως τηρεί τους κανόνες καλής νομοθέτησης και δεν θα δέχεται νομοσχέδια με άσχετες διατάξεις..

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα αρμόδια υπουργεία προχώρησαν στην απαλοιφή της επίμαχης διάταξης και ζήτησαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους νέα έκθεση.

Καθησυχάζουν, δε, για το μέλλον του νομοσχεδίου, λέγοντας ότι τις επόμενες ώρες θα επανακατατεθεί στη Βουλή, δεν κρύβουν όμως την ανησυχία τους για το αν θα γίνει δεκτό.

to pontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9375&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 02.04.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote