Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Τιμητικό δείπνο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης στα πλαίσια εορτασμού της Εθνικής μας Παλλιγ
Τιμητικό δείπνο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης στα πλαίσια εορτασμού της Εθνικής μας Παλλιγ Εκτύπωση E-mail
25.03.15

Νέα Υόρκη –του Σάκη Σερέτη

Οι απονομές τιμητικών διακρίσεων στον γενικό πρόξενο της Κύπρου πρέσβη Βασίλειο Φιλίππου, τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Κωνσταντινίδη, τον αστυνομικό διευθυντή τροχαίας Μαικλ Αμέρι , τον αείμνηστο πρόεδρο του οργανισμού “Πλατεία Αθηνών” Ντένη Συντήλα, καθώς επίσης και η αυξημένη συμμετοχή του κοινού, αποτέλεσαν τα βασικά χαρακτηριστικά του επίσημου δείπνου που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης το Σάββατο 21 Μαρτίου στo terrace on the park .

“Ενωμένοι πετυχαίνουμε τους στόχους μας και απολαμβάνουμε τα αγαθά της Ελευθερίας και της δημοκρατίας” ανέφερε καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης Γεώργιος Κίτσιος, ενώ ο οικονομικός ελεγκτής της κομητείας του Νάσο Γεώργιος Μαραγκός, αναφερθείς στην οικονομική κρίση της γενέτειρας , απηύθυνε έκκληση βοήθειας.

“Οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη, οι οποίες μόλις ξεκίνησαν, αποτελούν μέγα φόρο τιμής για τους αγώνες των προγόνων μας αλλά και ανάδειξη των αξιών του Ελληνισμού, όπως η ελευθερία, η δημοκρατία και η ανεξαρτησία” ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Έλληνας πρόξενος στην Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Κουμπαράκης, ενώ εστιάζοντας στην αρωγή των Ελλήνων της διασποράς, την χαρακτήρισε “καθοριστική και ανεκτίμητη στην προσπάθεια εδραίωσης και ανάπτυξης του Ελληνικού κράτους”.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. πρόξενος , απένειμε συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία για την απόφαση της να τιμήσει τέσσερα εκλεκτά μέλη της κοινωνίας , οι οποίοι “έχουν ξεχωρίσει με το έργο τους και είναι άξιοι παραλήπτες της αποψινής βράβευσης”, ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση συμμετοχής των Ομογενών και των φίλων τους στην παρέλαση της 29ης Μαρτίου .

“Η αυξημένη συμμετοχή των ομογενών αποτελεί σημάδι αισιοδοξίας για την επιτυχία της παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαρτίου στο Μανχάταν ” ανέφερε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Πέτρος Γαλάτουλας, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο για την συμπαράσταση και συμμετοχή του στις διεργασίες της εθνικής μας παρέλασης.

“Να αψηφήσουν τις καιρικές συνθήκες και να δώσουν εντυπωσιακό παρών στην παρέλαση” κάλεσε τους ομογενείς ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος , ενώ παράλληλα απονέμοντας τις διακρίσεις στους τιμώμενους , απηύθυνε συγχαρητήρια στους αποδέκτες και στην Ομοσπονδία για την επιλογή τους.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η πολιτειακή βουλευτής Νέας Υόρκης Αραβέλλα Σιμωτά , ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ, το ζεύγος των τελεταρχών Ιωάννης και Ελένη Ψαρά και ο πρόεδρος της επιτροπής παρέλασης Βασίλης Γκουρνέλος.

Παραλαμβάνοντας την αναμνηστική πλακέτα ο δημοτικός σύμβουλος Νέας Υόρκης Κώστας Κωνσταντινίδης , ευχαρίστησε την Ομοσπονδία για την τιμή που του έκαναν και παράλληλα τόνισε την συνεργασία που είχε με τους αξιωματούχους του οργανισμού σχετικά με την επερχόμενη τελετή μετονομασίας τμήματος της 33ης οδού, η οποία θα φέρει το όνομα του μακαριστού αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιακώβου.

Εστιάζοντας στον ρόλο και τους αγώνες του απόδημου Ελληνισμού για την προώθηση και υπεράσπιση του Κυπριακού , καθώς επίσης και των άλλων εθνικών μας θεμάτων , ο πρέσβης Βασίλειος Φιλίππου ανέφερε ότι αυτή η τιμή ανήκει στους ομογενείς, ενώ ο αστυνομικός διευθυντής των δρόμων ταχείας κυκλοφορίας Νέας Υόρκης Μαικλ Αμέρι, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την τιμή που του έκαναν.

Εξαιρετικά συγκινητική ήταν η στιγμή απονομής της τιμητικής διάκρισης του αείμνηστου προέδρου του οργανισμού “Πλατεία Αθηνών” Ντένη Συντήλα, ο οποίος για πάρα πολλά χρόνια υπηρέτησε με πάθος την Ελληνική κοινότητα και ήταν ένας από αυτούς που συνέβαλλε καταλυτικά στην μετονομασία και διαμόρφωση της Πλατείας Αθηνών στην Αστόρια.

Την πλακέτα παρέλαβε η σύζυγος του Ρίτα Συντήλα, η οποία μετά το τέλος της απονομής δήλωσε στον γράφοντα τα εξής: “Τα αισθήματα μου είναι γλυκόπικρα γιατί η απουσία του συζύγου μου αφήνει ένα πολύ μεγάλο κενό, αλλά από την άλλη πλευρά, αισθάνομαι και χαρά εξ αιτίας του γεγονότος ότι η ομογένεια δεν ξέχασε τον σύζυγο μου, ενώ η Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης αποτιμώντας την προσφορά και το έργο του αποφάσισε να τον τιμήσει παραμονές της Εθνικής μας παρέλασης”.

Κλείνοντας η κ. Ρίτα Συντήλα , εστιάστηκε στην σημαντική παρουσία μελών του συλλόγου Θεσσαλών Νέας Υόρκης “Ασκληπιός”, οι οποίοι με την συμμετοχή του σημερινού προέδρου Θέμη Νταούλα, καθώς επίσης και πολλών μελών του διοικητικού συμβουλίου , απέδειξαν τον σεβασμό και την εκτίμηση τους προς τον τιμώμενο.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Δ! αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αθανάσιος Αρώνης και την ερμηνεία των εθνικών ύμνων επιμελήθηκε η υψίφωνος Φλώρα Κύρου, ενώ το χορευτικό συγκρότημα του Λαογραφικού ομίλου Αμερικής, παρουσίασε μια σειρά παραδοσιακών χορών και δικαίως απέσπασε το χειροκρότημα και τον θαυμασμό των παρευρισκομένων.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9355&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 25.03.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote