Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συγκρούσεις και καταγγελίες για τις συλλήψεις δύο εναεριτών της ΔΕΗ
Συγκρούσεις και καταγγελίες για τις συλλήψεις δύο εναεριτών της ΔΕΗ Εκτύπωση E-mail
14.12.07
Να «τυφλώσουν» τις κάμερες, έστω και συμβολικά, επιχείρησαν την Τετάρτη στο Πεδίον του Άρεως κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου εναερίτες της ΔΕΗ. Την ώρα που συγκέντρωναν τις επιδοκιμασίες των διαδηλωτών, δεν περίμεναν ότι μερικές ώρες αργότερα θα συλλαμβάνονταν από άνδρες της Ασφάλειας, μετά μάλιστα από... διακριτική παρακολούθηση.

Εργαζόμενοι της ΔΕΗ κατήγγειλαν την Πέμπτη, ότι οι δύο συνάδελφοί τους που συνελήφθησαν αλλά και οι ίδιοι, έπεσαν θύματα άγριου ξυλοδαρμού από τους αστυνομικούς.

Οι δύο εναερίτες σκέπασαν με σακούλες σκουπιδιών τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου στο Πεδίον Άρεως για το Ασφαλιστικό. Όπως λένε από την Εισαγγελία, την εντολή για τις συλλήψεις έδωσε ο επικεφαλής των εισαγγελέων που ήταν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σημειώνοντας ότι το πως έγιναν οι συλλήψεις, είναι δουλειά της Αστυνομίας. Οι αστυνομικοί όμως είχαν εντοπίσει από νωρίς τους δύο διαδηλωτές, που κατάφεραν να βυθίσουν στο σκοτάδι τις κάμερες, καθώς είχαν παρεισφρήσει στην συγκέντρωση φορώντας πολιτικά και θεώρησαν αυτού του είδους τη διαμαρτυρία ποινικό αδίκημα.

Ωστόσο οι άνδρες της Αστυνομίας δεν έκαναν τις συλλήψεις μπροστά στους διαδηλωτές. Συμβουλεύτηκαν τις κάμερες και έστησαν «παγίδα» έξω απ’ το κτίριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και μόλις οι δύο εναερίτες βγήκαν απ’ το κτίριο, τους άρπαξαν, τους πέρασαν χειροπέδες και τους έσυραν με βίαιο τρόπο στην κλούβα. Εργαζόμενοι στην ΔΕΗ μόλις αντίκρισαν τους συναδέλφους τους να συλλαμβάνονται, έσπευσαν να ζητήσουν εξηγήσεις. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν και ακολούθησαν συγκρούσεις. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν, ότι η επίθεση απ’ τους αστυνομικούς έγινε με ιδιαίτερη σφοδρότητα. Την ίδια ώρα στην Θεσσαλονίκη διαδηλωτές έριξαν ακόμα μία κάμερα από την θέση της.

Πάντως και οι δύο υπάλληλοι της ΔΕΗ που έβαλαν τις κουκούλες στις κάμερες στο Πεδίον του Άρεως, έδωσαν κατάθεση και αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού δεν ασκήθηκε καμία δίωξη εναντίον τους, καθώς στελέχη της ΓΣΕΕ -ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας- διαβεβαίωσαν τις διωκτικές αρχές, ότι γνώριζαν για τη συμβολική ενέργεια, την είχαν εγκρίνει και είχαν αναλάβει την ευθύνη.

alpha

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=935&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote