Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες της παρέλασης των Ελλήνων στην Νέα Υόρκη
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες της παρέλασης των Ελλήνων στην Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
21.03.15

Νέα Υόρκη-Του Σάκη Σερέτη

Με την συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου του Ελληνοαμερικανού πολιτειακού γερουσιαστή Μιχάλη Γιάνναρη, καθώς επίσης και των προξενικών αρχών Ελλάδας και Κύπρου, ολοκληρώθηκαν προχθές το βράδυ στο “Σταθάκειο” πολιτιστικό κέντρο της Αστόριας, οι διεργασίες της τελευταίας πανομογενειακής συγκέντρωσης για την προετοιμασία της εθνικής μας παρέλασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαρτίου στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της 194ης επετείου από την ηρωική εξέγερση των Ελλήνων την 25η Μαρτίου 1821, είχαν σαν αφετηρία τον διαγωνισμό εκλογής της Μις Ελληνική Ανεξαρτησία 2015,με φετεινή νικήτρια την 23χρονη Ελληνοαμερικανίδα Κλώντια Γιανακοπούλου, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, η πρόεδρος του γεωγραφικού διαμερίσματος του Κουήνς Μελίντα Κάτζ , ο πολιτειακός γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης, η πολιτειακής βουλευτής Αραβέλλα Σιμωτά και ο δημοτικός σύμβουλος Νέας Υόρκης Κώστας Κωνσταντινίδης, διοργάνωσαν στην Αστόρια την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση προς τιμή της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.

Την Ελληνική κυβέρνηση θα αντιπροσωπεύσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ενώ την Κυπριακή Δημοκρατία θα αντιπροσωπεύσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Επίσημοι προσκεκλημένοι της διοργανώτριας Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης ,θα είναι ο στρατηγός ε.α Φράγκος Φραγκούλης και ο Έλληνας στρατιωτικός ε.α – συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης (γνωστός για τη συμμετοχή του στην υπόθεση Οτσαλάν).

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε η Ελληνοαμερικανίδα αναπληρωτής εισαγγελέας της κομητείας του Νάσο Μαντλίν Σίγκα και ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Γιάννης Κατσιματίδης, ο οποίος αναφερόμενος στην ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη της παρέλασης από τον τηλεοπτικό σταθμό 9, τόνισε ότι το κόστος της παραγωγής μαζί με τις σχετικές διαφημίσεις στον Αμερικανικό τύπο, αναμένεται να αγγίξει το ποσόν των 150.000 δολαρίων.

Οικονομικοί χορηγοί αυτής της προσπάθειας, θα είναι το ίδρυμα Νικολάου Μπούρα, το ταμείο υποτροφιών Hellenic times και η Atlantic Bank, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από τον Γιάννη Κατσιματίδη.

Παρουσιαστές της ζωντανής τηλεοπτικής κάλυψης της παρέλασης, θα είναι ο Ερνι Ανάστος , η Νικόλ Πεταλίδη και ο Κωνσταντίνος Μαρούλης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πολιτειακός Γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη πρέσβης Γεώργιος Ηλιόπουλος, ο γενικός πρόξενος της Κύπρου πρέσβης Βασίλειος Φιλίππου, ο Έλληνας πρόξενος Εμμανουήλ Κουμπαράκης, ο τελετάρχης Γιάννης Ψαράς, ενώ συγκινητική έκκληση συμπαράστασης προς τους αναξιοπαθούντες της γενέτειρας, απηύθυνε για μία ακόμη φορά η κ. Ελένη Ψαρά.

Εστιάζοντας στην διαχρονική προσφορά του ζεύγους των τελεταρχών της φετεινής παρέλασης Ιωάννη και Ελένης Ψαρά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας, ανέφερε την επιταγή ύψους 25.000 δολαρίων που του παρέδωσαν , η οποία μαζί με την καθιερωμένη προσφορά των 5.000 δολαρίων που κατέθεσαν για το τιμητικό δείπνο στο ξενοδοχείο Χίλτον, άγγιξε συνολικά το ποσόν των 30.000 δολαρίων.

Απογοητευτική σε σύγκριση με τα περσινά στοιχεία, ήταν η αναφορά ο έδωσε ο ταμίας της παρέλασης Σπύρος Βασιλάκης, ο οποίος υπενθυμίζοντας ότι τα έσοδα μέχρι στιγμής αγγίζουν το ποσόν των 114. 340 δολαρίων, στην συνέχεια κάλεσε τους Ομογενείς να δραστηριοποιηθούν προκειμένου να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο κ. Βασιλάκης ανέφερε επίσης, ότι από το λαχείο έχουν κατατεθεί στην τράπεζα μόνο 18.000 δολάρια, ενώ από το λεύκωμα έχει εισπραχθεί το ποσόν των 26.900 δολαρίων, το οποίο σύμφωνα με εκτιμήσεις της υπεύθυνης Χριστίνας Κωστάκη, αναμένεται να αγγίξει τις εκατό χιλιάδες δολάρια.

Αισιόδοξα στοιχεία παρέθεσε ο υπεύθυνος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου στο terrace on the park Γεώργιος Κίτσιος, ο οποίος υπενθυμίζοντας τις τιμητικές διακρίσεις που θα απονεμηθούν στον γενικό πρόξενο της Κύπρου πρέσβη Βασίλειο Φιλίππου, τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Κωνσταντινίδη, τον αστυνομικό επιθεωρητή Νέας Υόρκης Μαικλ Αμέρι και τον αείμνηστο Ντένη Συντήλα, τόνισε ότι οι πωλήσεις εισιτηρίων πάνε πολύ καλά και αναμένεται να ξεπεράσουν τις προηγούμενες χρονιές.

Αναφορά σχετικά με τις προετοιμασίες της τελετής έπαρσης της Ελληνικής σημαίας ,που θα πραγματοποιηθεί στο Μπόουλινγκ Γκριν του Μανχάταν παρουσία αγήματος της Ελληνικής προεδρικής φρουράς έκανε η κ. Μέμη Σταθάτου –Φουλτζιέρι, ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής παρέλασης Βασίλειος Γκουρνέλος, υπενθυμίζοντας το σύνθημα “100.000 ομογενείς στην παρέλαση του Μανχάταν”, ανέφερε ότι οι συμμετοχές των τμημάτων που θα παρελάσουν εφέτος ανέρχονται στις 92.

Στα πλαίσια οικονομικής ενίσχυσης του ταμείου της παρέλασης, η Ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 22 Μαρτίου, έναν οκτάωρης διάρκειας τηλε-μαραθώνιο στο ομογενειακό κανάλι NGTV, ενώ την Δευτέρα 23 Μαρτίου, στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό HELLAS FM, θα διεξαχθεί ραδιο-μαραθώνιος από τις 2 το μεσημέρι, μέχρι και τα μεσάνυχτα.

Εντυπωσιακή αναμένεται η συμμετοχή της νεολαίας στον ετήσιο διαγωνισμών χορών, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου στο Κρητικό σπίτι στην Αστόρια, όπου θα συμμετάσχουν οι ακόλουθοι : Bryant HS Grek Club, Omonoia Youth Dancers, Cephalos Dance group, Saint Markella of Wantagh, GAFS, Pancyprian Dance Group, Omonoia Cretans Dancers,Holly Resurrection, of Brookville, Pontian Society Komninoi, St. Nicholas of West Babylon, Argyrios Fantis Dance Parochial School of Brooklyn, Kastorian Dance group, Pankerkiraikos, Nisyrian Dance group, Minos Cretan dance group, Panlimnian society Dancers, Pontian society PONTOS of Norwalk CT,CHIAN Dance group , Anatolia college Thessaloniki.

Η οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού χορών της νεολαίας αποτελείται από τον Στέφανο Αμανατίδη και τις κκ. Ελένη Τσαρσιταλίδη, Σοφία Καλμεκερίδη, Δήμητρα Καρασαβίδη και Ανδριανή Πουλικίδη.


Η συνεδρίαση έκλεισε με την ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου, ο οποίος αφού απένειμε τα εύσημα στους διοργανωτές της παρέλασης, στην συνέχεια τους παρέδωσε επιταγή ύψους 10.000 δολαρίων για το ταμείο της παρέλασης.

Τονίζοντας την διαχρονική σημασία των μηνυμάτων της παρέλασης, καθώς επίσης και τους αγώνες των Ελλήνων για την πολυπόθητη ελευθερία, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος , απηύθυνε έκκληση μαζικής συμμετοχής των ομογενών την παρέλαση.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9347&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 21.03.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote